23:43:13 26.04.2024
Stiri

REȚETE // Aperitive deosebite pentru Revelion

Știri 31.12.2017 08:28 Vizualizări2255 Autor: Ziarul National
REȚETE // Aperitive deosebite pentru Revelion sursa: eva.ro


Aceste rețete se prepară rapid și arată spectaculos! Nu sunt deloc complicate și le poate prepara oricine.

Aperitivele pot să cucerească pe oricine, în special atunci când sunt diferite de cele obișnuite și arată spectaculos. Creveții, somonul, avocado, brânza mucegăită, prosciutto, fructele, legumele, crema de brânză sunt câteva dintre ingredientele de bază pe care le poți transforma în aperitive deosebite și gustoase.

Cremă picantă din brânză feta cu ardei copți

Ingrediente:

240 grame de brânză feta de calitate

120 de grame de ardei copți de casă sau cumpărați

3 linguri cu ulei de măsline

piper negru

Se mixează toate ingredientele în robotul de bucătărie până când obții o pastă cremoasă.

Merge de minune pentru bruschete.

Brioşe din cartofi şi brânză, umplute cu ou

O combinaţie inedită este aceea de a amesteca brânza cheddar cu cartofi răzuiţi pentru a obţine brioşe pe care apoi le umpli cu câte un ou şi le introduci din nou la cuptor. Descoperă cât de simplu se fac aceste brioşe sărate!

Tartă cu ceapă caramelizată, măsline și anșoa


Ingrediente:

1 foaie aluat de foietaj

2 linguri cu ulei de măsline

2 cepe mari, feliate

măsline negre și kalamata, fără sâmburi

fileuri de anșoa (opțional)

1 linguriță cu cimbru proaspăt sau uscat

sare

piper negru

Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius. Ceapa se caramelizează în ulei pe foc mic spre mediu, având grijă să fie acoperită cu capacul. Se amestecă din când în când până când devine maronie și dulceagă, aproximativ 12-15 minute de minute, după care se lasă la răcit.

Aluatul de foietaj se întinde în tava tapetată cu foaie de copt. Se înțeapă cu furculița din loc în loc, după care se întinde stratul de ceapă caramelizată și se presară cimbru.

Se lasă la cuptor 25-30 de minute, după care se ornează cu cimbru, măsline și anșoa.

Avocado în crustă crocantă făcut la cuptor

Ingrediente:

2 bucăţi de avocado copt şi tăiat felii mai groase

zeama de la o jumătate de lămâie verde

sare

piper

1/4 ceaşcă cu făină

1 ou bătut cu furculiţa

1 ceaşcă cu pesmet

2 linguri cu ulei

parmezan răzuit (opţional)

un sos preferat care merge alături de crochetele din avocado

Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Stropeşte feliile de avocado cu sucul de lămâie ca să-şi păstreze culoarea. Apoi se trec pe rând prin făină, ou bătut şi pesmet.

Aşază feliile de avocado într-un singur strat în tava de copt, stropeşte-le cu ulei şi lasă-le la cuptor 15 minute până când se rumenesc.

Se servesc cu ketchup sau un alt sos preferat.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md