15:31:23 26.04.2024
Stiri

Mobilizare MAXIMĂ la FRONTIERĂ, de sărbători

Social 22.12.2017 16:40 Vizualizări1993 Autor: Ziarul National
Mobilizare MAXIMĂ la FRONTIERĂ, de sărbători Unimedia


Traficul de persoane și mijloace de transport crește semnificativ în toate punctele de trecere a frontierei, fapt pentru care, pentru a preveni îngreunarea circulației și a evita formarea rândurilor, Poliția de Frontieră a dispus mobilizarea în această perioadă a mai multor angajați.

Astfel, în cele mai solicitate puncte de trecere, fluxul de familii cu copii, dar și al persoanelor cu nevoi speciale va fi direcționat pe banda de trecere a corpului diplomatic. În acest sens, vor fi amplasate echipaje mobile, dotate cu tehnică specială de control, care în mod operativ și în timp real vor realiza verificarea documentelor de călătorie. Pentru informarea participanților la trafic cu copii au fost reinstalate panourile ce indică direcția de deplasare a acestora.

Conducerii Poliției de Frontieră anunță, totodată, că a sistat concediile angajaților și a format rezerve din inspectori de frontieră, care sunt pregătiți să intervină în situațiile de un aflux de călători. Pentru gestionarea corectă și eficientă a activităților în cele mai „active” puncte de trecere atât de la frontiera moldo-română, cât și la cea moldo-ucraineană, vor fi delegați managerii direcțiilor specializate din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

În aceeași perioadă, polițiștii de frontieră - specialiști în tehnologii informaționale, vor asigura interoperabilitatea tuturor bazelor de date pentru diminuarea timpilor de procesare a documentelor de călătorie. În context, s-a făcut și un apel către instituțiile financiar-bancare, dislocate în PTF-uri, să-și revadă programul de lucru, pentru a face față numărului sporit de călători, în special al celor care achită vinietele.

La solicitarea administrației publice locale, vor fi deschise și puncte de trecere cu statut local, amplasate pe sectorul de frontieră moldo-ucrainean. Aici va fi simplificată trecerea frontierei de către cetățenii Republicii Moldova și Ucrainei, care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră, în baza buletinelor de identitate sau în baza pașapoartelor pentru ieșire peste hotare și trecerea frontierei cu mijloace de transport care aparțin acestora a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone.

Pentru a asigura trecerea rapidă a frontierei și a evita situațiile incomode, Poliția de Frontieră recomandă cetățenilor:

- verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat. La fel, în cazul traversării frontierei împreună cu copiii, consultaţi rubrica TRAVERSARE MINORI, amplasată pe pagina oficială a Poliţiei de Frontieră.

- în cazul în care beneficiaţi de pluralitatea de cetăţenii, la traversarea hotarului să prezentaţi paşaportul respectiv (de exemplu, cel românesc) şi un act de identitate eliberat de autorităţile Republicii Moldova. Documentul moldovenesc va servi ca dovada cetăţeniei Republicii Moldova şi vă va scuti de verificările suplimentare, referitoare la respectarea termenului de şedere. Totodată, acest fapt va permite micşorarea timpului de aşteptare pentru efectuarea controlului la trecerea frontierei de stat şi, evident, va crea condiţii favorabile pentru cetăţeni la traversare.

- în situaţiile în care apar întrebări adiționale cu privire la traversarea frontierei de stat, participanții la traficul transfrontalier pot suna la numărul de telefon 022 259 717 (LINIA VERDE), disponibil 24/24.

- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.

- consultarea aplicației „TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru toate categoriile de mijloace de transport.

- pentru informații complete privind trecerea frontierei Republicii Moldova, accesați de asemenea platforma online www.frontiera.gov.md.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md