22:09:01 26.04.2024
Stiri

Parlamentul va VOTA REPETAT legea privind combaterea PROPAGANDEI. Ghimpu: „Dacă Igor Dodon a respins-o atât de repede, înseamnă că este pentru”; Batrâncea: „Degeaba ați trecut pe la facultate”

Politică 22.12.2017 11:00 Vizualizări1741 Autor: Ziarul National
Parlamentul va VOTA REPETAT legea privind combaterea PROPAGANDEI. Ghimpu: „Dacă Igor Dodon a respins-o atât de repede, înseamnă că este pentru”; Batrâncea: „Degeaba ați trecut pe la facultate”


Parlamentul va vota astăzi, repetat, legea privind combaterea propagandei, după ce președintele Igor Dodon a refuzat s-o promulge și a trimis-o spre reexaminare în Legislativ.

Socialiștii, la fel ca și comuniștii au fost împotrivă ca acest proiect să fie pus pe ordinea de zi, deoarece ar fi antidemocratic și prin el s-ar introduce „dictatura”.

La rândul său, liberalul Mihai Ghimpu consideră că Igor Dodon ar fi arătat că susține această lege, pentru că, în caz contrar, nu avea s-o remită „atât de repede” spre reexaminare. „Faptul că președintele nu a promulgat legea și a remis-o în Parlament atât de repede demonstrează că este pentru. Dacă era împotrivă, atunci o ținea până după sărbători”, a spus Ghimpu.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a atras atenția lui Ghimpu că cele 14 zile (termenul în care președintele trebuie să ia o decizie în privința promulgării sau nepromulgării unei legi - n.r.) au expirat ieri.

Și socialistul Vlad Batrâncea l-a criticat pe Mihai Ghimpu. „Este păcat domnule Ghimpu că degeaba ați trecut pe la facultate, dar nu înțelegeți nimic din normele legale”.

Extrem de supărat, Mihai Ghimpu i-a reproșat lui Candu că-i permite socialistului Batrâncea să-l insulte în plenul Parlamentului. „Eu nu vreau înainte de sărbători să-i insult pe socialiști, dar deja am obosit de aceștia care umblă cu botul în cap. De ce nu le faceți observație, domnule Candu?”, a reacționat Ghimpu.

De menționat că, anterior, Parlamentul a aprobat cu 61 de voturi proiectul de lege privind securizarea spațiului informațional, care a fost propus de către liderul PD, Vlad Plahotniuc. Acest proiect prevede ca pe teritoriul R. Moldova urmează să fie interzise programele informativ-analitice, știrile și emisiunile cu caracter militar ale posturilor din statele care nu fac parte din Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră, adică Federația Rusă.

Citește și: Experți din România și Ucraina SALUTĂ intenția guvernării de la Chișinău de a COMBATE propaganda rusească: „Este vorba de TERORISM informațional”

De asemenea, documentul prevede sancţiuni de la 40 000 până la 70 000 de lei pentru încălcarea prevederilor legii. În cazul abaterilor repetate, amenda se ridică la o sută de mii de lei, iar pedeapsa cea mai aspră va fi retragerea licenței postului TV

Inițiativa democraților a fost susținută și de către parlamentarii Partidului Popular European din Moldova, Partidul Liberal și Partidul Liberal Democrat din Moldova. Socialiștii și comuniștii nu au susținut acest proiect de lege, iar ultimii chiar au părăsit sala de ședințe în semn de protest.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md