00:58:24 27.04.2024
Stiri

Plahotniuc: „Spre deosebire de Tănase și Leanca, care au plecat din timp din PLDM, Maia Sandu a rămas să stingă lumina”

Politică 21.12.2017 18:26 Vizualizări3341 Autor: Ziarul National
Plahotniuc: „Spre deosebire de Tănase și Leanca, care au plecat din timp din PLDM, Maia Sandu a rămas să stingă lumina” Unimedia


După ce lidera Partidului Acțiune și Solodaritate, Maia Sandu, a spus că Partidul Democrat nu are cadre suficiente să demareze reformele necesare pentru oameni și de aceea ar fi numit foști membri ai PLDM în Guvernul Filip, liderul democraților, Vlad Plahotniuc, afirmă că Iurie Leancă și Alexandru Tănase că au părăsit liberal-democrații cu mult timp „înainte să înceapă dezastrul” în acel partid.

„Iurie Leancă și Alexandru Tănase au fost cândva în PLDM, e adevărat. Spre deosebire însă de Maia Sandu, ei au părăsit PLDM cu mult timp înainte să înceapă dezastrul acolo, invocând și anticipând tocmai problemele care până la urmă au și dus la căderea partidului. Spre deosebire de Maia Sandu, ei au vorbit despre acele probleme și au luat atitudine. Doamna Sandu a stat până la sfârșit, să stingă lumina, a făcut ravagii sociale în domeniul Educației, apoi și-a făcut partid și acum se prezintă oamenilor ca fiind albă, imaculată. Eu înțeleg foarte bine îngrijorarea doamnei Sandu - sunt foștii ei colegi, le știe calitățile și înțelege că vor avea rezultate importante. Or, opoziția e mereu deranjată de succesul înregistrat de guvernare, chiar dacă acesta e și succesul cetățenilor. Faptul că din 14 membri ai Guvernului doi sau trei au făcut cândva parte din PLDM nu este în niciun fel negativ. Sunt oameni care au realizări în primul rând în domeniile lor de activitate - prin asta sunt cunoscuți în primul rând, nu prin apartenența lor trecută la un partid. În plus, e o dovadă că noi nu suferim de prejudecăți sau de supărări”, i-a răspuns Vlad Plahoniuc Maiei Sandu într-un interviu acordat Agenției „Moldpres”.

Acuzația că PD nu ar avea oameni pentru a-i promova în funcții îi pare „amuzantă” liderului PDM: „Pe de o parte, mă acuză unii de uzurpare sau că îmi pun oamenii apropiați în funcții; pe de altă parte, când văd că lucrurile nu se întâmplă așa, mai că nu mă acuză că nu pun oamenii de lângă mine sau din PDM în funcții”.

Vlad Plahotniuc a spus că la Guvern au fost nominalizați oameni din afara PDM „pentru că vrem un guvern nu doar de profesioniști, dar și care să cuprindă o cât mai mare reprezentativitate socio-politică. E prima dată în Moldova când se încearcă o astfel de formulă guvernamentală, cu spectru larg, și sunt sigur că va da rezultate interesante. Poate asta îi și sperie pe unii”.

Vlad Plahotniuc a fost întrebat și despre diploma falsă de la BAC a fostului premier Gaburici: „În funcția în care a fost nominalizat, Chiril Gaburici are ocazia să răspundă prin rezultate acestor critici. Dar noi nu pentru asta l-am nominalizat, ci pentru a munci pentru rezolvarea unor probleme foarte importante din sfera economică și a infrastructurii, pe noi ne interesează capacitățile lui de a gestiona un domeniu atât de important ca cel al economiei și infrastructurii. Iar cetățenii sunt sigur că îl vor evalua, la fel, după rezultate”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md