17:16:19 26.04.2024
Stiri

Cel mai mare PARC din București va purta numele Regelui Mihai

Știri 20.12.2017 16:20 Vizualizări1572 Autor: Ziarul National
Cel mai mare PARC din București va purta numele Regelui Mihai Ziarul Financiar


Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a schimbat marţi, la propunerea primarului Gabriela Firea, numele Parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai I. În plus, o parte din şoseaua Kiseleff se va numi „Bulevardul Regele Mihai I al României”.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat, marţi, de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) cu 39 de voturi pentru şi 12 abţineri, relatează Mediafax.

„Eu cred că ne grăbim. Ar fi fost mai normal să întrebăm şi Casa Regală, pentru că este posibil să ne trezim că membrii Casei nu vor fi de acord", a declarat Lucian Iliescu, consilier din partea PMP.

Un proiect de hotărâre asemănător, de data aceasta al consilierilor liberali, a fost de asemenea aprobat de Consiliul General al Capitalei.

Proiectul prevede atribuirea denumirii de „Bulevardul Regele Mihai I al României” segmentului din şoseaua Pavel Dimitrievici – Kiseleff, delimitat între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf.

„Suntem datori să cinstim memoria unui Rege tânăr care a asigurat acel suflu ”altfel” într-o lume decimată de război şi ulterior într-o lume cenuşie, dominată de ură, de teamă, de fals. Lumea de atunci, lumea anilor celui de-al II-lea război mondial, îi este îndatorată pentru că prin acţiunile sale, a contribuit la sfârşitul războiului. Lumea îi este îndatorată nu pentru timpul scurtat ci pentru vieţile salvate”, se arată în propunerea consilierilor PNL.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în debutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), că propune schimbarea denumirii Parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai I.

Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei.

Segmentul din şoseaua Pavel Dimitrievici – Kiseleff, delimitat între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf, se va numi „Bulevardul Regele Mihai I al României”, ca urmare a unei decizii luate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, marţi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md