03:42:33 27.04.2024
Stiri

Ce s-a întâmplat cu dosarul privind diploma „CUMPĂRATĂ” a fostului premier Gaburici

Politică 19.12.2017 14:05 Vizualizări5055 Autor: Ziarul National
Ce s-a întâmplat cu dosarul privind diploma „CUMPĂRATĂ” a fostului premier Gaburici


Chiril Gaburici era instalat premier al R. Moldova pe 18 februarie 2015, cu voturile liberal-democraților, cu excepția lui Iurie Leancă și a lui Eugen Carpov, ale democraților și comuniștilor, dar acesta s-a reținut la Guvern mai puțin de patru luni, anunțându-și demisia.

În timp ce era premier, a izbucit un scandal public vizavi de diploma de studii a acestuia, iar procurori au pornit o anchetă.

„Îmi pare foarte rău că am lăsat subiectul cu prezența sau absența unei diplome să ia conotații diferite și să fie folosit drept un instrument pentru jocurile politice”, a spus Gaburici, atunci când și-a dat demisia.

La scurt timp, dosarul penal privind diploma de studii a fostului premier Chiril Gaburici a fost clasat de procurori, în vara anului 2015. Solicitarea a venit din partea avocaţilor acestuia care au invocat expirarea termenului de prescripţie. Altfel spus, pretinsa infracţiune a fost comisă acum 20 de ani şi nu mai putea fi elucidată.

„Ziarul de Gardă” a scris atunci că Gaburici ar fi intrat la facultate în baza unei diplome eliberate de o instituție la care dânsul nu a învățat.

Anterior, comunistul Vladimir Voronin a declarat în Parlament că Chiril Gaburici și-ar fi dat demisia, după ce i s-a solicitat să mai ofere garanții pentru cele trei bănci implicate în jaful bancar, după ce Guvernul Leancă a aprobat în secret acordarea, din rezervele valutare ale Băncii Naționale, a peste 9 miliarde de lei, iar Guvernul Gaburici - alte peste 6 miliarde în martie 2015.

Menționăm că, astăzi, Partidul Democrat a decis să-l desemneze pe Chiril Gaburici ministru al Economiei și Infrastructurii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md