02:50:25 27.04.2024
Stiri

Sfaturi UTILE de la Poliție, în ajunul sărbătorilor de iarnă

Social 12.12.2017 14:30 Vizualizări1114 Autor: Ziarul National
Sfaturi UTILE de la Poliție, în ajunul sărbătorilor de iarnă
Poză simbol


Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de plecare de acasă în vizită la rude sau prieteni și chiar în vacanță, iar acest lucru devine tentant pentru hoți.

Pentru a preveni eventuale furturi din apartamente şi case, Poliția Capitalei le recomandă cetățenilor să apeleze la o cnoştinţă sau vecin de încredere ca să le supravegheze locuinţa, dacă pleacă în concediu. „Lăsaţi acestuia un număr de contact, la care puteţi fi de găsit”, vă sfătuiesc oamenii legii.

De asemenea, instruiţi copiii să reacţioneze prompt când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre fatpul că sunt prieteni sau colegi de serviciu şi au venit după cheile locuinţei sau bunuri materiale din casă. Nu credeţi persoanele care vin la ușă și încearcă să vă vândă veselă, detergenţi, bijuterii etc. Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura.

Proprietarii apartamentelor situate la parter sunt sfătuiți să nu lase pe timpul nopţii geamul de la baie deschis, să monteze grilaj metalic sau sistem de alarmă la ferestrele expuse pericolului de escaladare.

Totodată, pentru a nu cădea pradă hoților de buzunare, oamenii legii vă recomandă ca, atunci când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi atenţie persoanelor cu comportament suspect de lângă dvs. Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei, înainte de a urca în transport și evitaţi să citiţi în timpul călătoriei.

Nu păstraţi banii în buzunarele din spate și geanta atârnată neglijent pe umăr. Nu uitaţi că majoritatea hoţilor de buzunare pot fi îmbrăcaţi elegant şi pot avea o vârstă diferită.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md