06:34:18 27.04.2024
Stiri

FUNERALII // Alexandru Moșanu va fi petrecut pe ultimul drum de la Palatul Republicii: Sicriul cu trupul neînsuflețit al primului președinte de Parlament va opri și în fața USM, unde a fost decan

Politică 08.12.2017 17:25 Vizualizări3464 Autor: Ziarul National
FUNERALII // Alexandru Moșanu va fi petrecut pe ultimul drum de la Palatul Republicii: Sicriul cu trupul neînsuflețit al primului președinte de Parlament va opri și în fața USM, unde a fost decan Radio Chișinău


Primul președinte al Parlamentului R. Moldova, Alexandru Moșanu, care s-a stins din viață în seara zilei de 7 decembrie curent, va fi înmormântat duminică la Cimitirul Central din str. Armenească.

Surse din cadrul Parlamentului au declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului oficial va fi dus mâine, sâmbătă, la ora 17.00, la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din centrul Chișinăului, unde va sta toată noaptea.

CITIȚI și Primul președinte al Parlamentului R. Moldova, Alexandru Moșanu, s-a stins din viață

În dimineața zilei de duminică, la ora 9.45, sicriul va fi depus timp de trei ore la Palatul Republicii, unde cetățenii își vor putea lua rămas-bun de la unul dintre liderii Mișcării de Eliberare Națională, cel care a citit în plenul Parlamentului Declarația de Independență pe 27 august 1991.

În ultimul său drum, Alexandru Moșanu va fi condus la Parlament, dar și în fața Universității de Stat din Moldova, unde a fost decanul Facultății de Istorie.


Foto: Moldpres

Alexandru Moșanu, profesor universitar, doctor habilitat în istorie, membru de onoare al Academiei Române, primul președinte al Parlamentului Republicii Moldova în perioada 3 septembrie 1990-2 februarie 1993, avea 85 de ani și suferea de o boală incurabilă.

CITIȚI și MESAJE // Parlamentul regretă plecarea la cele veșnice a lui Alexandru Moșanu. Cuvinte mari de la un ministru care i-a fost student

Ambasada României în Republica Moldova și-a exprimat adâncul regret pentru trecerea în eternitate a marelui om politic, istoric, fostului președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moșanu. „Pierdem astăzi un susținător neobosit al cauzei naționale și europene în Republica Moldova. Exprimăm sincere condoleanțe și regrete familiei, rudelor, prietenilor și tuturor apropiaților”, se arată în mesajul misiunii diplomatice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md