15:20:12 26.04.2024
Stiri

PD oferă detalii despre „HĂRȚUIRILE” Federației Ruse la adresa reprezentanților partidului, oficiali ai Guvernului și Parlamentului: „În ultimul an, au fost intentate zeci de dosare”

Politică 06.12.2017 12:21 Vizualizări3012 Autor: Ziarul National
PD oferă detalii despre „HĂRȚUIRILE” Federației Ruse la adresa reprezentanților partidului, oficiali ai Guvernului și Parlamentului: „În ultimul an, au fost intentate zeci de dosare”


„Partidul Democrat (PD) dezaprobă acțiunile provocatoare de hărțuire și persecuție politică la care sunt supuși în continuare, de către Federația Rusă, reprezentanții partidului și oficiali ai Guvernului și Parlamentului”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Potrivit PD, în ultimul an au fost intentate „zeci de dosare” de urmărire sau penale împotriva unor oficiali politici și guvernamentali din R. Moldova.

„A fost respins de către Interpol și alte instituții internaționale un număr foarte mare de solicitări din partea unor instituții din Federația Rusă, care au fost apreciate ca reprezentând acțiuni de hărțuire și persecuție politică la adresa oficialilor moldoveni. Acest eșec de credibilitate înregistrat de autoritățile ruse a dus la o radicalizare și mai mare a acțiunilor de hărțuire politică”, se spune în comunicatul de presă.

Democrații sunt de părere că „aceste abuzuri derulate de câteva instituții din Rusia au la bază motive geopolitice, de intimidare, șantaj și hărțuire a oficialilor moldoveni”.

„O altă motivație din spatele acestor dosare fabricate în Federația Rusă constă în acoperirea unor persoane acuzate de infracțiuni pe teritoriul R. Moldova, persoane care au desfășurat și desfășoară activități în interesul serviciilor speciale ruse și împotriva R. Moldova. Iar momentul declanșării acestor acțiuni de hărțuire politică a coincis cu inițierea și avansarea autorităților de anchetă moldovenești în investigația privind spălarea a 22 de miliarde de dolari, bani proveniți din Federația Rusă, prin intermediul unor bănci moldovenești”.

În acest context, conducerea PD cere Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene „să întreprindă măsurile care se impun pentru a condamna, din nou, oficial, aceste acțiuni de hărțuire politică, având în vedere că nici până astăzi Federația Rusă nu a răspuns demersului anterior al Guvernului și Parlamentului privind abuzurile comise împotriva mai multor oficiali moldoveni”.

CITIȚI și „RĂZBOI rece” între guvernarea de la Chișinău și Moscova. Nici un oficial moldovean nu va mai merge în Rusia până nu vor fi încetate ABUZURILE

„De asemenea, PD va informa instituțiile internaționale în legătură cu noile abuzuri comise de Federația Rusă împotriva unor oficiali politici, guvernamentali și parlamentari ai R. Moldova”, se mai arată în comunicatul democraților.

Menționăm că portalul rusesc rosbalt.ru scrie că un comitet de anchetă rus l-a acuzat de omor pe liderul democrat, Vlad Plahotniuc, și a cerut unei instanțe de la Moscova mandat de arest pe numele acestuia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md