07:07:33 11.05.2024
Stiri

Candu, în cadrul întrevederii cu omologul său din Letonia: „Am progresat, dar nu este de ajuns. Reformele trebuie făcute constant și actualizate zi de zi”

Politică 05.12.2017 13:20 Vizualizări803 Autor: Ziarul National
Candu, în cadrul întrevederii cu omologul său din Letonia: „Am progresat, dar nu este de ajuns. Reformele trebuie făcute constant și actualizate zi de zi” facebook


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care se află într-o vizită oficială în Letonia, a declarat că R. Moldova a progresat mult pe calea reformelor, doar că acestea trebuie continuate pentru a le crea cetățenilor condiții mai bune de trai. Declarația a fost făcută în cadrul unei întrevederi la Riga cu omologul său, Ināra Mūrniece.

„Am avut o deosebită plăcere să o revăd pe președinta Saeima, Ināra Mūrniece, și să discutăm deschis despre lucrurile din țările noastre. Am progresat, dar nu este de ajuns. Precum a punctat președinta Mūrniece, reformele trebuie făcute constant și actualizate zi de zi, pentru a le crea cetățenilor condiții bune acasă. Spre asta tindem și vom reuși”, a scris Andrian Candu pe pagina sa de facebook.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat și despre fortificarea relațiilor interparlamentare, intensificarea schimbului de experiență între legislativele de la Chișinău și Riga, consolidarea capacităților instituționale și a controlului parlamentar.

„Pentru Moldova, o țară care trece prin transformări, este foarte important să aibă un bun prieten, care să înțeleagă lucrurile și să-i acorde sprijin. Cu siguranță, Letonia este un bun avocat, un partener, un prieten adevărat și de încredere, care știe cum stau lucrurile în regiune”, a declarat spicherul Candu, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului.

Sursa citată menționează că șefa Saeima, Ināra Mūrniece, a apreciat schimbările și sincronizarea agendelor Parlamentului și Guvernului în vederea modernizării țării și livrării rezultatelor concrete cetățenilor și a încurajat continuarea progreselor.

„Reformele trebuie să aibă continuitate. Și noi facem zi de zi reforme. Ceea ce este bun și actual astăzi, mâine poate fi deja depășit. De aceea trebuie să fim mereu cu un pas înainte pentru a le crea condiții de trai bune cetățenilor”, a subliniat președinta legislativului de la Riga.

Părțile au discutat și despre lupta cu propaganda și dezinformarea, provocare pe care și Letonia este nevoită să o confrunte. În context, Andrian Candu, i-a comunicat despre Grupul de lucru format pe platforma parlamentară pentru modernizarea legislației mass-media, dar și despre legea actuală, care obligă difuzarea produselor locale în orele de maximă audiență, se mai arată în comunicat.

La finalul întrevederii, Andrian Candu a invitat-o pe Ināra Mūrniece să efectueze în primăvară o vizită oficială la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md