19:04:09 26.04.2024
Stiri

MAEIE, primul comunicat despre vizita la Strasbourg: În text și poze nu se pomenește nimic despre Vlad Plahotniuc

Politică 05.12.2017 10:20 Vizualizări2254 Autor: Ziarul National
MAEIE, primul comunicat despre vizita la Strasbourg: În text și poze nu se pomenește nimic despre Vlad Plahotniuc MAEIE


Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a făcut public, ieri-seară, un comunicat de presă cu privire la evenimentul de la Strasbourg unde viceprim-ministrul, ministrul Andrei Galbur a participat la inaugurarea evenimentului „Moldova Open Day”, organizat pe platforma Consiliului Europei la Strasbourg.

În comunicatul de presă și pozele făcute publice de diplomația moldovenească nu apare Vlad Plahotniuc, liderul democraților, despre care Partidul Democrat a arătat că a avut, ieri, întâlniri cu secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, și cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Potrivit MAEIE, în cadrul reuniunii, care s-a desfăşurat în prezenţa secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, şi a delegaţiilor statelor membre ale organizației, au fost evaluate primele rezultate ale implementării Planului de acțiuni al Consiliului Europei (CoE) pentru Republica Moldova 2017-2020, lansat oficial la Chişinău la 30 mai 2017, care are drept scop susţinerea implementării reformelor în domenii precum combaterea corupției și spălării banilor, sporirea independenței și eficacităţii sistemului judiciar, lupta împotriva relelor tratamente și a impunității, consolidarea libertăţii presei și a măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului.

Ministerul precizează că ministrul Andrei Galbur a vorbit despre prioritizarea programelor de asistenţă destinate ţării noastre şi adaptării acestora la necesităţile reale. Totodată, oficialul a subliniat importanţa alinierii activităţilor în cadrul cooperării Republica Moldova-Consiliul Europei cu Agenda de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană. „Cu titlu aparte, șeful diplomației moldovenești a reliefat însemnătatea realizării proiectelor recent lansate în domeniile libertăţii mass-media, formării profesorilor şi combaterii corupției”, cităm din comunicat.

Secretarul general Thorbjørn Jagland a reiterat, citat de MAEIE, suportul acordat Republicii Moldova și necesitatea susținerii în continuare a dezvoltării țării. Proiectele actuale au drept scop complimentarea eforturilor de reformare a sectorului justiției, combaterii corupției, libertății mass-media, sporirea măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale râului Nistru etc. În context a fost anunțat suportul Norvegiei pentru Planul de acțiuni în valoare de 3,4 milioane de euro.

Deși la evenimentele de la Strasbourg a participat și ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, instituția nu a făcut deocamdată public niciun comunicat de presă referitor la această vizită. În schimb, Partidul Democrat a prezentat, ieri, două comunicate de presă, însoțite de imagini foto și video, care relatau despre întâlnirile lui Vlad Plahotniuc cu cei doi oficiali europeni. La aceste întrevederi erau prezenți miniștrii Andrei Galbur, întâlnirea căruia cu Thorbjørn Jagland era anunțată oficial, dar și ministrul Vladimir Cebotari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md