12:19:04 26.04.2024
Stiri

Vlad Plahotniuc, față în față cu oficialul european care spunea acum doi ani că R. Moldova este „pe marginea prăpastiei”

Politică 04.12.2017 16:08 Vizualizări2339 Autor: Ziarul National
Vlad Plahotniuc, față în față cu oficialul european care spunea acum doi ani că R. Moldova este „pe marginea prăpastiei” PDM


Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit, la Strasbourg, cu Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei.

Un comunicat de presă al PDM arată că Vlad Plahotniuc se află într-o vizită de lucru la Strasbourg și a discutat cu Thorbjørn Jagland despre cooperarea Consiliului Europei cu Republica Moldova, reformele realizate în 2016 şi 2017 în privinţa administraţiei publice centrale şi a funcţionării justiţiei, precum şi evoluţiile din dosarul transnistrean.

Liderul PDM Vlad Plahotniuc a subliniat importanţa parteneriatului dintre Republica Moldova şi Consiliul Europei, solicitând în continuare sprijinul acestei instituţii pentru ţara noastră. El a mulţumit, de asemenea, domnului Jagland pentru vizita pe care a făcut-o la Chişinău în luna mai, cu prilejul lansării Planului de acţiuni al Consiliului Europei pentru Moldova 2017-2020.



„Coaliţia de guvernare şi PDM susţin acest plan şi vor acorda tot sprijinul politic pentru implementarea lui. Tot ce ţine de problematica drepturilor omului şi a bunei funcţionări a justiţiei e foarte important pentru Moldova”, a declarat Vlad Plahotniuc, citat de serviciul de presă al formațiunii.

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, şi-a exprimat, mai notează comunicatul, aprecierea privind colaborarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei şi a salutat evoluţiile pozitive privind regiunea transnistreană, inclusiv semnarea celor patru protocoale dintre Chişinău şi Tiraspol pe 25 noiembrie curent.

Menționăm că, în august 2015, Thorbjorn Jagland a publicat un articol în „News York Times” în care scria că Republica Moldova este „un stat pe marginea prăpastiei”, „capturat de oligarhi” şi „riscă să devină următoarea criză de securitate a Europei, cu potenţiale consecinţe dincolo de frontierele ei”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md