06:07:23 27.04.2024
Stiri

VIDEO // Șeful Delegației UE la Chișinău îl CONTRAZICE pe Dodon, care spune că „R. Moldova se află în cel mai jos SERTAR al preocupărilor Europei”

Politică 30.11.2017 15:21 Vizualizări2605 Autor: Ziarul National
VIDEO // Șeful Delegației UE la Chișinău îl CONTRAZICE pe Dodon, care spune că „R. Moldova se află în cel mai jos SERTAR al preocupărilor Europei” captură prives.eu


Șeful delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, îl contrazice pe șeful statului Igor Dodon, care a afirmat după cel de-al cincilea summit al Parteneriatului Estic ce a avut loc la Bruxelles, că „R. Moldova se află în cel mai jos sertar al preocupărilor Europei”.

Peter Michalko, care a făcut astăzi un bilanț privind asistența UE acordată R. Moldova, dar a vorbit și despre rezultatele summit-ului PaE, a menționat că nimeni nu a făcut un clasament al preferaților.

Citește și: Dodon se BUCURĂ după summit-ul PaE?: „Șansele Moldovei de a se integra în UE sunt aproape EGALE CU ZERO pentru următoarele decenii”

„R. Moldova este statul cu cel mai mare volum de asistență primită de la UE. Asta subliniază importanța care se dă relației R. Moldova cu Bruxelles. E o investiție de încredere această asistență oferită spre binele cetățenilor R. Moldova. Această relație e demonstrată și prin discuțiile despre R. Moldova în cadrul UE și Parlamentului European”, a subliniat diplomatul.

Citește și: Premierul Filip, către Dodon: „În ultima perioadă, se află mai mult în deplasări în Rusia și este posibil ca de acolo Summitul PaE să se fi văzut total diferit”

De asemenea, sursa citată a spus că prima tranșă a asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro va veni în R. Moldova în momentul în care vor fi evaluate cele zece condiții asumate de guvernarea de la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md