20:27:17 26.04.2024
Stiri

Departamentul de Stat al SUA, îngrijorat de slăbirea independenţei justiţiei în România. Mesaj tranşant pentru Parlament

Știri 28.11.2017 17:40 Vizualizări2405 Autor: Ziarul National
Departamentul de Stat al SUA, îngrijorat de slăbirea independenţei justiţiei în România. Mesaj tranşant pentru Parlament


Departamentul de Stat al SUA a dat publicităţii, luni, o declaraţie prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de slăbirea independenţei justiţiei în România şi cere Parlamentului să respingă propunerile care afectează statul de drept şi lupta împotriva corupţiei.

„Statele Unite observă cu îngrijorare că Parlamentul României discută proiecte de legi care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi slăbi indepedenţa justiţiei. Aceste legi, propuse iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele făcute în ultimii ani de România în construirea unor instituţii judiciare puternice protejate de interferenţa politică”, se arată în declaraţie.

Departamentul de Stat solicită Legislativului de la Bucureşti să nu dea curs propunerilor care ar putea afecta statului de drept şi lupta împotriva corupţiei.

„Cerem Parlamentului României să respingă propunerile care ar putea slăbi statul de drept şi ar putea periclita lupta împotriva corupţiei”, mai precizează sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md