06:02:13 26.04.2024
Stiri

Proces fără de SFÂRȘIT? Procurorii îi acuză pe avocații lui Chirtoacă că TERGIVERSEAZĂ procesul, iar primarul suspendat aruncă vina pe procuror și judecător

Anticorupție 28.11.2017 17:33 Vizualizări3737 Autor: Ziarul National
Proces fără de SFÂRȘIT? Procurorii îi acuză pe avocații lui Chirtoacă că TERGIVERSEAZĂ procesul, iar primarul suspendat aruncă vina pe procuror și judecător captură realitatealive.md


Ședința de judecată în dosarul parcărilor cu plată, în care primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, este principalul figurant, a fost contramandată din nou. Astăzi urma să fie audiat primul martor al acuzării - Igor Gamrețchi, dar acest lucru nu a mai avut loc, deoarece avocații lui Chirtoacă cer să fie examinate mai întâi toate chestiunile de procedură.

Potrivit procurorului, la fiecare ședință de judecată avocații primarului suspendat înaintează câte o cerere, iar din acest motiv procesul bate pasul pe loc. „Astăzi urma să fie audiat martorul acuzării, Igor Gamrețchi. În total, sunt cinci martori ai acuzării, pe care o să-i vedeți la ședințele viitoare. Partea apărării tergiversează examinarea în fond a dosarului”, a spus procurorul.

La rândul său, Dorin Chirtoacă acuză procurorul și judecătorul că ar crea „haos” în actul justiției. „Se tergiversează, pentru că judecătorul Alexandru Negru a solicitat un aviz de la Curtea Supremă de Justiție. Dânsul a cerut acest aviz, pentru că vrea să știe cum procedează mai departe. Acest judecător a provocat o avalanșă de cereri din partea avocaților. Instanța trebuie să se expună pe fiecare cerere în parte și să nu creeze haos. Chestiunile de procedură se judecă separat de cauză. Ei ne acuză pe noi că tergiversăm examinarea cauzei, dar ei de fapt refuză să examineze cererile noastre. E o simulare primitivă a aplicării legii. Trebuie să încheiem cu chestiunile de procedură și să trecem la fond”, s-a apărat Chirtoacă.

Acesta s-a referit și la faptul că urmează să dea ochii în instanță cu martorul Gamrețchi. „Conform Codului de Procedură Penală, persoanele învinuite în același dosar nu pot fi martori. Faptul că Gamrețchi s-a aflat aici denotă că procuratura dictează ce trebuie să facă instanța”, a conchis primarul suspendat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md