22:57:17 26.04.2024
Stiri

Ordonanța procurorului de a NU-i intenta dosar penal lui Vlad Plahotniuc pentru „uzurparea puterii de stat”, atacată în JUDECATĂ

Politică 27.11.2017 16:21 Vizualizări4285 Autor: Ziarul National
Ordonanța procurorului de a NU-i intenta dosar penal lui Vlad Plahotniuc pentru „uzurparea puterii de stat”, atacată în JUDECATĂ Unimedia


Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a contestat în judecată ordonanța procurorului de a refuza intentarea urmăririi penale pentru uzurparea puterii de stat depusă anterior pe numele lui Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat.

În plângerea depusă pe 22 noiembrie curent la Judecătoria Chișinău, Maia Sandu evidențiază „caracterul părtinitor și neobiectiv” al activității procurorului în examinarea denunțului penal pe numele lui Vladimir Plahotniuc.

CITIȚI și DOC // Motivele pentru care Procuratura Generală a REFUZAT să-l cerceteze penal pe Vlad Plahotniuc la solicitarea PAS

„Procurorul a audiat doar persoanele apropiate și colegii de partid ai celui în raport cu care s-a formulat denunțul și nu a audiat pe nimeni care ar fi putut să dea declarații împotriva acestuia. În plus, procurorul nu l-a audiat pe însuși Vladimir Plahotniuc, ceea ce, la fel, ridică probleme de credibilitate față de modul în care a fost examinat denunțul penal. (...) Chiar dacă atât organele procuraturii, cât și justiția îi sunt subordonate lui Vladimir Plahotniuc, considerăm necesară exercitarea în continuare a presiunii pe instituțiile de stat care, conform legii, trebuie să fie independente și să acționeze în interes public, și nu în interesul unor oligarhi care au preluat prin uzurpare puterea de stat”, se arată într-un comunicat de presă al PAS.

Anterior, Vlad Plahotniuc a declarat, într-un interviu pentru Ziarul NAȚIONAL, că denunțul împotriva sa depus la Procuratura Generală de către Maia Sandu este „o gravă eroare” de gândire și că „unii politicieni iarăși confundă preocuparea noastră pentru problemele țării cu povești despre uzurpare”.

„E o gravă eroare în gândirea acestor politicieni. Noi discutăm la partid problemele cetățenilor și cerem instituțiilor unde PDM a delegat reprezentanți să le rezolve, dar dacă cineva consideră că asta înseamnă uzurpare, atunci nu are decât să considere așa, dar cu riscul să devină cu timpul ridicoli în ochii propriilor alegători, ale căror probleme guvernarea, apropo, le soluționează și le va soluționa metodic”, a declarat atunci liderul PDM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md