05:18:24 09.05.2024
Stiri

Parlamentul de la Chișinău REFUZĂ să plătească deplasările deputaților socialiști la Moscova: „Nu vor reprezenta R. Moldova”

Politică 27.11.2017 14:41 Vizualizări2887 Autor: Ziarul National
Parlamentul de la Chișinău REFUZĂ să plătească deplasările deputaților socialiști la Moscova: „Nu vor reprezenta R. Moldova”


Biroul Permanent al Parlamentului Republicii Moldova a respins, săpătmâna trecută, propunerea fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova prin care se solicita participarea deputaților la şedinţa grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, din 10-13 decembrie curent.

„Decizia Biroului Permanent, susținută cu majoritatea voturilor, înseamnă că Parlamentul nu deleagă și nu finanțează participarea deputaților la ședința organizată în Federația Rusă. O eventuală participare a anumitor deputați se va face din cont propriu, iar aceștia nu vor reprezenta Parlamentul Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Legislativului.

Deputatul socialist, Vladimir Țurcan, califică această decizie ca fiind una „absolut absurdă”. Socialistul a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că acest grup a fost constituit prin hotărâre de Parlament și este cel mai numeros dintre toate grupurile de prietenie cu legislativele altor state, aici „înscriindu-se benevol” 56 de deputați din toate fracțiunile existente în actualul Parlament.

„Această decizie confirmă încă o dată că actuala majoritate parlamentară nu numai că nu are de gând să reanimeze relațiile cu Federația Rusă, dar și să le agraveze. Noi oricum vom pleca și, indiferent câți vom fi - 10, 20 sau 25 de deputați, vom reprezenta Parlamentul R. Moldova”, ne-a spus Țurcanu.

Deputatul a adăugat că șefa sociliștilor, Zinaida Greceanîi, a solicitat tuturor fracțiunilor din Parlament să-și delege reprezentanții care vor pleca la Moscova pentru a întocmi lista celor care vor participa la şedinţa grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md