20:07:18 26.04.2024
Stiri

Dorin Chirtoacă: „Referendumul a fost o FARSĂ. Fără socialiști, Silvia Radu nu ajungea la Primărie”

Politică 24.11.2017 10:41 Vizualizări2394 Autor: Ziarul National


Dorin Chirtoacă: „Referendumul a fost o FARSĂ. Fără socialiști, Silvia Radu nu ajungea la Primărie” In profunzime

Referendumul de revocare a sa „a fost o farsă”, iar eșuarea acestuia nu ar însemna decât faptul că Vlad Plahotniuc i-a dat „peste cap” președintelui Igor Dodon, care „și-a făcut-o cu mâna lui”, după ce socialiștii lui au votat sistemul mixt în Parlament, este de părere primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă.

„Referendumul acesta a fost o farsă. În 2016 a fost promovat și instanțele au declarat că este inadmisibil. În acest an, au luat-o de la capăt. Ilegal, pentru ca s-a făcut atunci când eram suspendat din funcție. Nu pot fi organizate niciun fel de alegeri, când persoana este suspendată și cum participi la referendum, când nu ești înregistrat? (...) Cel care a pornit acest referendum trebuie să își asume că nu a s-a ocupat de referendum propriu-zis. El a trădat propriul electorat. Ba a fost la Papa de la Roma, ba cu ATV-ul prin Condrița. Plahotniuc nu a facut altceva decât să-i dea una peste cap. Dodon și-a făcut-o cu mâna lui. El a votat mixtul în Parlament”, a declarat Dorin Chirtoacă, ieri-seara, la emisiunea „În Profunzime” de la Pro TV.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, ceea ce i se întâmplă astăzi lui este, de fapt, ceea ce „i s-a întâmplat orașului timp de 10 ani”.

„Chișinăuenii au dat dovadă de solidaritate. Faptul ca s-au solidarizat, ținând cont de tot ce se întâmplă cu dosarele, înseamnă că oamenii au înțeles. Eu simt solidaritatea chișinăuenilor”, a adăugat Chirtoacă.

Totodată, liberalul mai declară că primarul interimar Silvia Radu nu ar fi ajuns la Primărie, fără ajutorul socialiștilor: „Democrația locală presupune că o persoană aleasă de cetățeni poate delega în funcții pe altcineva. Fără socialiști, Silvia Radu nu ajungea la Primărie. Un primar interimar să numească pe cineva este în afara legii. Am votat un primar, lasă-l să facă ceva. Nu îl scoți tu când vrei. Oamenii sunt cât de cât liberi, independenți. Dacă tot se întâmplă mizeria asta, lasă să le fie de învățătură. Lumea le-a dat o lecție socialiștilor cu referendumul”.

Primarul suspendat este de părere că, astăzi, R. Moldova are grave probleme de democrație, iar scopul ar fi ca în R. Moldova să guverneze un singur partid.

„Am pornit să schimbăm lucrurile, tot noi suntem cei mai răi. Ei, care au privatizat tot în R. Moldova, ei sunt salvarea, iar noi - răul. Consider că noi avem grave probleme de democrație. Eu nu am fost de acord cu votarea acelui Guvern (de la începutul anului 2016 - n.r.). Nu este vorba că a fost seara. Observ că totul se forțează. Am impresia că și alegătorii vor fi forțați să facă așa sau așa. Oamenii vor fi obligați să plece”, avertizează el.

Referitor la dosarele penale în care este cercetat, Chirtoacă spune că nu credea că „în baza denunțurilor false, pot fi ridicați oamenii”.

„Au fost voci care mi-au spus că ți se coace ceva. Așa cum a spus Filat, puteau fi și 600, și 6 mii de dosare. Acuzațiile ce mi s-au adus sunt că am făcut cu rea-voință. (...) Înseamnă că asta e soarta și crucea pe care trebuie să o duc. Nu credeam că în baza denunturilor false pot fi ridicați oamenii. Nu cred că este vorba de un caz singular. Se dorește ca în R. Moldova să guverneze un singur partid”.

În aceeași emisiune, Dorin Chirtoacă a spus că dreptatea este de partea sa și va merge până la CEDO ca să-și demonstreze nevinovăția.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md