13:16:42 26.04.2024
Stiri

MAEIE susține că R. Moldova nu și-a RETRAS solicitarea de la ONU, dar a amânat-o: „Apar informaţii neverificate sau eronate”

Politică 21.11.2017 16:41 Vizualizări3157 Autor: Ziarul National
MAEIE susține că R. Moldova nu și-a RETRAS solicitarea de la ONU, dar a amânat-o: „Apar informaţii neverificate sau eronate”


Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) infirmă faptul că R. Moldova şi-ar fi retras solicitarea de a include pe ordinea de zi a celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU chestiunea privind retragerea completă a forțelor militare străine de pe teritoriul republicii.

„Ministerul ţine să reitereze faptul că autorităţile moldoveneşti au pledat în mod consecvent pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova aşa după cum aceasta este stipulat în Acordul privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a R. Moldova din 21 iulie 1992 şi în documentele relevante ale OSCE, în special în Declaraţia Summit-ului OSCE de la Istanbul din noiembrie 1999”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit sursei citate, prin demersul Reprezentanţei permanente a R. Moldova pe lângă Naţiunile Unite din 20 octombrie 2017, a fost solicitată amânarea examinării acestei chestiuni în cadrul unei şedinţe a Comitetului General, pentru o dată ulterioară, în vederea obţinerii unui sprijin mai larg în favoarea acesteia.

„MAEIE îşi exprimă regretul că în mijloacele mass-media apar informaţii neverificate sau eronate, având în vedere şi confuziile conţinute în acestea precum că autorităţile moldoveneşti ar fi cerut retragerea forţelor de menţinere a păcii, dar nu a Grupului Operativ de Trupe Ruse. În acest context, solicităm tuturor agenţiilor de presă care au difuzat informaţii eronate pe acest subiect să le retragă sau să le rectifice, în conformitate cu datele prezentate în acest comunicat”, a mai adăugat MAEIE.

Menționăm că „ZdG” a publicat astăzi un document prin care reprezentantul permanent al R. Moldova la ONU, Victor Moraru, a informat Adunarea Generală a ONU că își retrage cererea privind discutarea subiectului ce vizează retragerea trupelor rusești din Transnistria. Reprezentantul R. Moldova la ONU cerea ca subiectul să fie amânat pentru o ședință ulterioară, fără a indica și o dată anume.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md