10:08:56 19.03.2024
Stiri

DEMISIE în partidul de guvernământ. „Voi vorbi despre ce se întâmplă!”

Știri 18.11.2017 17:20 Vizualizări3232 Autor: Ziarul National
DEMISIE în  partidul de guvernământ. „Voi vorbi despre ce se întâmplă!”


Europarlamentarul PSD Sorin Moisă a anunţat sâmbătă că demisionează din PSD, afirmând că partidul aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apăra pe Liviu Dragnea de trecut şi că formaţiunea de guvernământ „a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte dintre reflexele îndelung cultivate în anii naţional-comunismului pe care le speram definitiv depăşite”.

„În loc de a ne valorifica şansa şi libertatea, PSD aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apara pe domnul Dragnea de propriul trecut. Pentru toate aceste motive, astazi am decis sa imi prezint demisia din PSD”, a declarat europarlamentarul Sorin Moisă, pe Facebook, precizând că va demisiona şi din Grupul S&D şi se va alătura ca independent, Grupului PPE, care în ultimii ani a ocupat terenul de la centrul spectrului politic, „eliberat în mod neinspirat de S&D”.

Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte dintre reflexele îndelung cultivate în anii national-comunismului, spune Moisă.

„Astăzi este o zi speciala. Voi vorbi, liber, foarte liber, despre ce se întampla cu PSD în această perioadă. (...) Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte dintre reflexele îndelung cultivate în anii national-comunismului pe care le speram definitiv depăşite”, a declarat europarlamentarul PSD Sorin Moisă, afirmând că doar în 1990 partea cea mai reacţionară din FSN folosea acest discurs, abandonându-l ulterior şi legitimându-se prin discursul integrării României în Uniunea Europeană şi NATO.

Sorin Moisă a criticat „indecvarea, incompetenţa, stangăcia, complexele, lipsa aderenţei spontane la elita europeană şi occicentală a grupării Dragnea”.

Moisă a afirmat că PSD nu oferă cum patriotism, ci „naţionalism de tip polonez sau maghiar, frustrat, în mod steril opus Bruxelles-ului, conservator social”, „formă de discurs şi practică politică ce apropie ţara nu doar de grupul iliberal al ţărilor de la Visegrad, ci şi de Rusia lui Putin”.

„Nu suntem în firescul nostru, ne lamentăm că nu ne acceptă, că „ei”, europenii, sunt de vină şi pentru ce chiar sunt (Schengen), dar şi pentru partea noastră de răspundere (că nu avem autostrăzi sau că nu dezvoltăm Portul Constanţa)”, a spus europarlamentarul.

Europarlamentarul a criticat „lipsa halucinantă de empatie, individuală sau de grup", aratată cu prilejul aniversării lui Liviu Dragnea în ziua comemorării celor doi ani de la Colectiv.

„Aşa cum detest ura faţă de electoratul PSD, lipsa de consideraţie pentru victimele Colectiv şi România pe care ele o reprezintă este absolut inacceptabilă”, a spus Moisă.

Miosă spune că nu există „o incompatibilitate reală între electoratul PSD şi lupta împotriva corupţiei, ci dimpotrivă: electoratul PSD este cel mai vulnerabil la coruptie”.

„Cu cât eşti mai fragil economic şi social, cu atât o şpagă sau un abuz funcţionăresc te afectează mai tare”, spune Sorin Moisă.

Continuarea AICI


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md