08:03:19 19.03.2024
Stiri

LUCRURI pe care să le eviți ca să nu ai RESPIRAȚIA urât mirositoare

Știri 18.11.2017 09:00 Vizualizări1781 Autor: Ziarul National


LUCRURI pe care să le eviți ca să nu ai RESPIRAȚIA urât mirositoare Sursa: feminis.ro

Igiena dentară este foarte importantă, dar să te speli pe dinți de două ori pe zi și să mesteci gumă este, uneori, insuficient.

Există dovezi științifice care demonstrează de ce apare respirația urât mirositoare chiar și cu o igienă dentară corespunzătoare, așa că fii pregătită să-ți adaptezi rutina zilnică.

Bea multă apă

Apa este mereu benefică, pentru că stimulează producția de salivă și combate deshidratarea, care este, de cele mai multe ori un motiv de respirație urât mirositoare. Fă-ți un obicei din a bea câteva guri de apă de fiecare dată când te strigă cineva sau ai ceva important de făcut.

Bea mai puțină cafea

O gură de cafea este importantă dimineața, dar nu abuza de ea. Cofeina încetinește producția de salivă și face gura să se usuce, apoi să capete un miros urât. Este mai bine să bei o cană de ceai verde în timpul prânzului sau chiar a cinei, pentru că acesta neutralizează până și mirosul de usturoi.

Spală-ți gingiile

Gingiile sunt la fel de importante ca și dinții, deci ar trebui să ai grijă și de ele, spală-le periodic, ca să scapi de bacteriile din urma acumulării de mâncare.

Folosește ață dentară după fiecare masă

Orice resturi de mâncare care rămân între dinți după mese vor reacționa exact asemenea unui coș de gunoi plin, nearuncat, adică se vor împuți. Bacteriile din mâncare se vor plimba prin gură și peste gingii, apoi pot ajunge să creeze infecții grave. De aceea, ața dentară este cel puțin la fel de importantă ca spălatul pe dinți.

Schimbă-ți periuța de dinți o dată la trei luni

Timpul zboară mai repede decât îți dai seama și periuțele de dinți se învechesc. O periuță de dinți veche este foarte periculoasă, întrucât adaugă și mai multe bacterii cavității bucale, deci să o schimbi periodic este esențial. De asemenea, schimbă-ți periuța după o răceală, ca să te ferești de vechii microbi.

Ai grijă de limba ta

Când te speli dimineața pe dinți, curăță-ți și limba, deoarece aceasta este responsabilă de 70% dintre cazurile de miros neplăcut. Pentru a scăpa de o grijă și să nu ai două ustensile, poți să-ți cumperi o periuță de dinți cu capăt de periere a limbii.

Optează pentru o apă de gură fără alcool

Foarte multe ape de gură conțin până la 27% alcool, care usucă gura, ceea ce provoacă un miros neplăcut la numai o oră de la acea aromă plăcută a pastei de dinți. Așa că data viitoare când mai cumperi apă de gură, verifică lista de ingrediente, care nu trebuie să aibă alcool. De asemenea, o apă de gură care conține clohexidină îți poate păta dinții în timp.

Evită dropsurile cu zahăr

Zahărul este adăugat în dropsuri pentru a satisface nevoia de dulce după o masă copioasă, dar îți va face gura să miroasă mai urât odată ce aroma se va duce. Putem trage de aici concluzia că dropsurile sau gumele de mestecat nu sunt o alternativă pe termen lung și ar fi bine să optezi pentru unele dietetice.

Ține cont de medicamentele pe care le iei

Unele medicamente, precum antidepresivele, antihistaminicele și analgezicele diminuează cantitatea de salivă și sunt motivele principale pentru o gură uscată, urât mirositoare. Ține minte să-ți întrebi mereu medicul despre efectele adverse ale medicamentelor pe care ți le prescrie.

Curăță-ți tartrul

În cazul în care nu știai, tartrul este un mix de mâncare și bacterii, care poate migra către gât și arată precum petele albe care miros urât. Pentru a preveni formarea acestuia, asigură-te că ai o igienă orală bună și te duci la dentist periodic.

Ai grijă la greutate

Un alt risc pentru respirație este obezitatea. Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au publicat un studiu care leagă obezitatea în mod direct de respirația urât mirositoare.

Renunță la dietele cu puțini carbohidrați

Cei care sunt obișnuiți cu dietele care conțin puțini carbohidrați vor recunoaște termenul de ketoză, care este procesul prin care organismul este forțat să consume din grăsimile și proteinele depozitate, pentru a le transforma în energie, acest lucru se întâmplă în lipsa carbohidraților. Dacă dieta este prea strictă, corpul va elibera anumite chimicale ce dau un miros neplăcut.

Sursa: feminis.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md