22:11:51 26.04.2024
Stiri

Eveniment GRANDIOS la Iași cu prilejul Centenarului Unirii. În scenă au intrat actorii de la Teatrul „Luceafărul” din Chișinău

Știri 16.11.2017 14:00 Vizualizări1505 Autor: Ziarul National
Eveniment GRANDIOS la Iași cu prilejul Centenarului Unirii. În scenă au intrat actorii de la Teatrul „Luceafărul” din Chișinău


Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor Iași a organizat Spectacolul de Teatru „Mascarada”, jucat de actorii Teatrului Republican „Luceafărul” din Chișinău. Evenimentul a fost organizat în cadrul Campaniei „Rolul Tinerilor în contextul Centenarului Marii Uniri”, în parteneriat cu Consiliul Județean Iași.

Potrivit organizatorilor, proiectul este la prima ediție și se află sub egida Festivalului Cultural Basarabia, organizat de ATRAG anual în perioada 15 noiembrie – 1 decembrie, 27 martie – 9 aprilie și presupune derularea mai multor evenimente culturale dedicate românilor de pe ambele maluri ale Prutului în contextul Centenarului Marei Uniri.

La eveniment au participat peste 470 de persoane, sala „Gaudeamus” din incinta Casei de Cultură a Studenților fiind arhiplină.

Evenimentul a început cu discursul de deschidere a coordonatorului proiectului Spectacol de Teatru „Mascarada”, Pavel Tatiana, după care directorul Casei de Cultură a Studenților, Bogdan-Teodor Crucianu, a venit cu un cuvânt de salut și a menționat importanța evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri și relevanța evenimentului Spectacol de Teatru „Mascarada”.

„Evenimentul a creat o oportunitate inedită pentru comunitatea ieșeană de a înțelege importanța Centenarului Marii Uniri și ceea ce urmează să se întâmple începând cu 27 martie 2018. Evenimentele organizate de ATRAG Iași vin să sensibilizeze publicul și să unească la nivel simbolic tinerii de pe ambele maluri ale Prutului, prin proiecte comune, participarea la evenimente dedicate Basarabiei și României Mari. Anul Centenarului va fi cel mai important an din istoria românilor și, din acest motiv, ATRAG Iași va depune efortul necesar pentru a oferi comunității ieșene proiecte deosebite și evenimente excepționale”, a declarat Pavel Tatiana.

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) Iași, fondată în 2005, este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică, care are ca scop reprezentarea intereselor socio-profesionale a tinerilor români din afara granițelor României pe lângă autoritățile și administrația învățământului, administrația de stat, precum și față de alte organizații naționale și internaționale din România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md