16:12:51 10.05.2024
Stiri

DOC // REZOLUȚIA adoptată la Formul Mass-Media 2017: Jurnaliștii sunt îndemnați să se OPUNĂ controlului politic

Social 16.11.2017 10:40 Vizualizări1318 Autor: Ziarul National
DOC // REZOLUȚIA adoptată la Formul Mass-Media 2017: Jurnaliștii sunt îndemnați să se OPUNĂ controlului politic MediaForum // Facebook


În R. Moldova nu există politici publice coerente de limitare a monopolurilor în domeniul mass-media, ceea ce se răsfrânge negativ asupra calității informațiilor oferite consumatorilor de presă și permite utilizarea presei ca instrument de manipulare și propagandă. Drept pentru care, autoritățile de la Chișinău sunt îndemnate, prin Rezoluția adoptată la finalul Forumului Mass-Media 2017, să creeze un cadru mediatic calitativ, în beneficiul întregii societăți.

În textul aceleiași Rezoluții, jurnaliștii sunt îndemnaţi să semnaleze cazurile de cenzură, să se opună controlului politic, exercitându-și profesia în beneficiul cetățeanului și în conformitate cu standardele profesionale.

Participanţii la Forumul Mass-Media, desfășurat pe 14 și 15 noiembrie curent la Chișinău, au cerut autorităţilor să urgenteze completarea cadrului juridic de reglementare a activității mass-media și să-l ajusteze la legislația comunitară și la bunele practici internaționale, dar și să completeze Planul național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pe segmentul mediatic.

De asemenea, autoritățile sunt îndemnate să dezvolte mecanisme de identificare a persoanelor care deschid site-uri de ştiri false şi le utilizează în scopuri de defăimare sau în alte scopuri ilegale.

În următoarele săptămâni, un grup de lucru format din experți media şi facilitatorii atelierelor care au avut loc în cadrul Forumului mass-media 2017 vor formula completări la Foaia de parcurs pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova, elaborată la ediţiile anterioare ale Forumului. Ulterior, textul va fi transmis autorităţilor şi altor factori de decizie, precum și ambasadelor şi reprezentanţelor străine, instituţiilor şi organizaţiilor internaţionale care monitorizează dezvoltarea democraţiei în Republica Moldova.

Vedeți mai jos textul Rezoluției adoptate la Forumul Mass-Media 2017:


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md