03:23:23 27.04.2024
Stiri

Cum resuscitează Dodon dicționarul „moldo-român” al lui Vasile Stati de care au râs toți românii

Politică 14.11.2017 16:40 Vizualizări2159 Autor: Ziarul National
Cum resuscitează Dodon dicționarul „moldo-român” al lui Vasile Stati de care au râs toți românii


Președintele Igor Dodon s-a declarat „impresionat” de filmul „pe cinste” produs la comanda dânsului, numit „Istoria Moldovei”.

„Ieri a fost prezentat doar primul episod al documentarului, după care vor urma altele două, în această iarnă. De acum încolo, episodul I al filmului va fi distribuit la televiziuni, pe internet, va fi în acces liber pentru toți doritorii să cunoască istoria acestui popor, din vremurile antice până în perioada medievală timpurie. Istoria Moldovei e captivantă. Filmul descrie excelent această realitate”, descrie Dodon opera pe care o anunțase încă acum câteva luni.

În timp ce istoricul Octavian Țâcu a catalogat această îndeletnicire a lui Dodon drept „infantilism”, liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, punctează că acest film ar fi „singurul lucru realizat de Igor Dodon în decursul unui an de mandat prezidențial”.

CITIȚI și Dodon pune la cale al treilea ASALT asupra istoriei predate în școlile din R. Moldova. Octavian Țâcu: „Acționează la indicațiile Kremlinului”

Potrivit lui Șalaru, filmul lui Dodon este o variantă video a dicționarului „moldo-român”, semnat de controversatul Vasile Stati.

„La un an de la câștigarea alegerilor de către Igor Dodon, din lipsă de activitate pentru că sezonul turistic s-a cam încheiat, acesta s-a apucat de reînviat fantomele istoriei sovietice. După „lupte seculare” care au durat un an de zile, Igor Dodon a lansat un film despre poporul moldovenesc diferit de poporul român. Filmul este un fel de variantă video a dictionarului moldo-român al lui Vasile Stati. Realizat cu asistența experților ruși, filmulețul prezentat sub paza poliției este singurul lucru realizat de Igor Dodon în decursul unui an de mandat prezidențial. Asteptăm în anul următor și pelicula cu desene animate marca Dodon, pentru că el demult este ceburașka estului”, a comentat Anatol Șalaru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md