04:25:11 09.05.2024
Stiri

DENUNȚURI: Șoferii le propun bani și lănțișoare din argint inspectorilor de patrulare ca să nu-i pedepsească pentru depășirea vitezei

Anticorupție 13.11.2017 15:19 Vizualizări2639 Autor: Ziarul National


DENUNȚURI: Șoferii le propun bani și lănțișoare din argint inspectorilor de patrulare ca să nu-i pedepsească pentru depășirea vitezei mai.gov.md

Trei șoferi din R. Moldova s-au ales cu dosare penale pentru corupere activă, după ce au încercat să mituiască inspectorii de patrulare.

Ministerul Afacerilor Interne arată că polițiștii au denunțat pe 7 și 8 noiembrie curent doi șoferi din nordul R. Moldova. Inspectorii de patrulare au stopat unitățile de transport pentru depăşirea vitezei de circulaţie.

În timpul documentării acestor cazuri, conducătorii auto le-au propus oamenilor legii mijloace financiare pentru a nu le fi întocmite procese-verbale. Chiar dacă au fost avertizați de către polițiști despre răspunderea penală pentru oferirea de mită, ambii bănuiți au insistat și au lăsat bani în automobilele de serviciu ale inspectorilor. Fiind prinși pentru dare de mită, ambii bănuiți și-au recunoscut vina.

Un alt caz a avut loc pe 9 noiembrie curent, când un tânăr de 23 de ani, locuitor al satului Cazaclia din UTA Găgăuzia, le-a propus inspectorilor de patrulare 200 de lei și un lănțișor de argint evaluat de bănuit la suma de 150 de dolari, pentru nu fi documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate.

Bănuitul a fost reținut în flagrant delict de ofițerii SPIA în momentul transmiterii sumei promise și a obiectului de preț.

Toți bănuiții sunt documentați pentru corupere activă, iar dacă vor fi găsiți vinovați riscă închisoare de până la 6 ani și amenzi de până la 200 de mii de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md