06:17:27 11.05.2024
Stiri

Duș RECE la Primăria capitalei. Silvia Radu anunță REFORME: „Dacă nu vă înțelegeți, sunt gata să vă ajut”

Social 13.11.2017 10:58 Vizualizări3841 Autor: Ziarul National
Duș RECE la Primăria capitalei. Silvia Radu anunță REFORME: „Dacă nu vă înțelegeți, sunt gata să vă ajut”


Primarul interimar Silvia Radu a convocat astăzi-dimineață ședința Primăriei Chișinău și i-a apostrofat pe funcționarii publici, arătându-se nemulțumită în special de curățenia din oraș și de pregătirea autorităților pentru sezonul de iarnă.

Silvia Radu a povestit că s-a plimbat prin Parcul Catedralei și a remarcat faptul că unele lăzi de gunoi nu au fund, iar altele lipsesc cu desăvârșire. Totodată, de gunoiul dintr-un singură locație ar răspunde câteva instituții municipale, care arată cu degetul una la alta când e vorba de responsabilități.

Primarul interimar le-a solicitat reponsabililor din domeniu să se întâlnească și să discute soluții privind curățenia din oraș: „Dacă nu vă înțelegeți între voi, sunt gata să vă ajut”.

Apoi, Silvia Radu s-a interesat de cantitatea de material antiderapant din stoc înainte de începerea iernii. Când a aflat că subdiviziunea municipală nu are cantitatea suficientă de nisip și sare, primărița a solicitat o analiză privind consumul mediu de material antiderapant din ultimii cinci ani și a făcut referire la „experiența țărilor europene” în acest domeniu.

„În țările europene sunt utilizate chimicale pentru a preveni înghețul șoselelor, care sunt aplicate cu o zi înainte ca prognoza să anunțe înghețuri. Să vedem ce este mai eficient și mai puțin costisitor pentru bugetul capitalei”, a spus Silvia Radu.

„Să nu vadă din nou la televizor cetățenii că autoritățile au fost luate prin surprindere”, a continuat ea.

La aceeași ședință, Silvia Radu a anunțat că a discutat cu reprezentanții unor parteneri de dezvoltare care s-au arătat dispuși să acorde asistență pentru reforma și restructurarea Primăriei Chișinău.

„Avem o situaţie de degringoladă în capitală. Fie lucrăm mai serios, fie plecaţi acasă. Nu ma interesează ce simpatii politice aveţi și nu este o critică la adresa Dvs., ci un mesaj de mobilizare”, a adăugat Silvia Radu.

Un alt viceprimar, Ruslan Codreanu, a criticat responsabilii de la Direcția Cultură a mun. Chișinău, care au descris programul sărbătorilor de iarnă.

Potrivit lui Codreanu, nu funcționarii publici trebuie să se ocupe de „mașinuțe și focuri de artificii”, dar să angajeze o companie specializată în acest domeniu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md