20:21:58 26.04.2024
Stiri

SFAT pentru Chirtoacă, primar de Chișinău, ca să dea „planurile PD peste cap”: „Șah și mat!” la conducerea capitalei

Politică 06.11.2017 12:29 Vizualizări4307 Autor: Ziarul National
SFAT pentru Chirtoacă, primar de Chișinău, ca să dea „planurile PD peste cap”: „Șah și mat!” la conducerea capitalei Unimedia


Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domiciliu și cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, este sfătuit să-și dea demisia din fruntea capitalei, pentru a da „planurile PD peste cap”.

„Chirtoacă și Ghimpu au acum o șansă reală să demonstreze țării întregi că au ieșit din captivitatea coordonatorului. Cum? Simplu - prin semnarea unei cereri de demisie din partea lui Chirtoacă. Și atunci toate planurile PD-ului de a deține primăria până la următoarele alegeri din 2019 (fără alegeri) sunt date peste cap. Un fel de șah și mat!”, recomandă juristul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco.

Potrivit reprezentantului PAS, dacă însă, în zilele următoare, în loc de cererea de demisie vor urma „critici” și „atacuri” pe facebook sau pe la conferințe de presă și emisiuni televizate, scrisori deschise adresate divinităților sau personajelor istorice, „va fi clar că contractele cu statul ale lui Ghimpu și riscul transformării „arestului la domiciliu” în „arest preventiv” pentru Chirtoacă sunt lucrurile care cu adevărat contează pentru cei doi!”.

CITIȚI și VIDEO // Nistor Grozavu se RETRAGE din funcția pe primar INTERIMAR al Chișinăului și prezintă persoana care îi ia locul

Menționăm că, anterior, și liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, i-a făcut aceeași propunere primarului Dorin Chirtoacă.

„Păzește-mă Doamne de prieteni, că de dușmani mă voi apăra și singur! În cazul în care voi fi achitat, voi reveni la serviciu și îmi voi duce mandatul până la capăt. În cazul în care voi fi condamnat, doar că pe nedrept - automat vor avea loc alegeri locale. Deja vă simțiți în campanie electorală?”, îi răspundea atunci Chirtoacă lui Năstase.

Amintim că, pe 19 noiembrie curent, în Chișinău va avea loc un referendum de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, la inițiativa socialiștilor. PAS, PLDM, PPDA, PL, PUN și PD au anunțat că vor boicota plebiscitul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md