23:06:54 26.04.2024
Stiri

Protest în fața Poliției Chișinău împotriva TORTURII din izolatoarele de detenție: „Cerem autorităților statului să investigheze eficient decesul lui Andrei Brăguță”

Social 01.11.2017 13:45 Vizualizări804 Autor: Ziarul National
Protest în fața Poliției Chișinău împotriva TORTURII din izolatoarele de detenție: „Cerem autorităților statului să investigheze eficient decesul lui Andrei Brăguță” Amnesty International


Un grup de activiști ai Amnesty International au protestat astăzi în fața Direcției Generale de Poliție Chișinău contra actelor de tortură și a tratamentului inuman și degradant, aplicat persoanelor aflate în custodia statului.

Acțiunea a fost generată de recentul caz de deces al lui Andrei Brăguță, care a fost maltratat în timp ce se afla în reținere și arest. Activiștii au cerut autorităților statului să investigheze eficient și prompt acest caz, dar și alte cazuri de tortură și rele tratamente aplicate persoanelor care se află în custodia statului.

De asemenea, protestatarii au solicitat să fie atrași la răspundere toți cei care se fac vinovați de moartea lui Andrei Brăguță, inclusiv cei care au ignorat obligațiunile de serviciu și nu au acordat nicio asistență pentru a-i salva viața.

Participanții la protest au cerut autorităților, o dată în plus, să-și onoreze obligațiile asumate prin legislația națională și internațională privind interzicerea torturii și relelor tratamente. Aceștia le-au amintit despre multiplele recomandări internaționale privind combaterea impunității în cazurile de tortură și înlăturarea condițiilor inumane și degradante de detenție, dar și despre multiplele dosare pierdute la CtEDO pe art.3 - interzicerea torturii.

Activiștilor Amnesty International li s-au alăturat și membrii altor organizații neguvernamentale din domeniul drepturilor omului.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md