23:04:10 26.04.2024
Stiri

Salvador Sobral, laureatul Eurovision 2017, a fost conectat la o inimă artificială

Monden 29.10.2017 12:35 Vizualizări2663 Autor: Ziarul National


Medicii care îl îngrijesc pe Salvador Sobral la Spitalul Santa Cruz, din Carnaxide, au fost nevoiți să recurgă la o inimă artificială pentru a oferi cântărețului o soluție temporară până la un transplant de cord, relatează ziarul spaniol ABC.

Trec săptămânile și încă nu a venit organul vital pentru transplant, astfel încât medicii s-au văzut obligați să-l contecteze pe Sobral la un aparat instalat în afara corpului, aproape de inima sa delicată.

Câștigătorului concursului Eurovision 2017, cu piesa „Amar pelos dois", i se garantează astfel un flux normal al sângelui având în vedere că această funcție nu era asigurată pe cale naturală. Inima artificială, adusă din SUA, a costat 110.000 de euro, potrivit informațiilor publicate de ziarul local Correio da Manha, citat de Agerpres.

Starea lui de sănătate s-a îmbunătățit după conectarea la inima artificială, dar artistul este nevoit să stea la pat. Toate acestea în așteptarea transplantului definitiv amânat de atâtea săptămâni. Salvador Sobral este internat deja de o lună la Spitalul Santa Cruz, unde a fost transportat de urgență după ce ritmul vieții a fost dat peste cap de o agendă prea încărcată.

Fratele Luisei Sobral, compozitoarea succesului de la Eurovision, a fost supus unei supravegheri intensive din partea medicilor, care au decis să-l conecteze la această mașinărie pentru a diminua riscurile la care este expus.

Triumful său la concursul desfășurat la Kiev l-a aruncat într-un vârtej de evenimente promoționale și concerte care i-au slăbit foarte mult inima. Când s-a prezentat la concurs, în luna mai, el era deja avertizat încă din ianuarie de medici că inima lui ar putea să cedeze. Prin urmare se impunea o pauză în cariera sa muzicală pentru a se putea odihni.

Este ceea ce l-a determinat pe Sobral să organizeze un concert de despărțire de fanii săi la 8 septembrie în grădinile din Casino de Estoril, la 25 de kilometri de capitala portugheză. Intrarea a fost liberă. Aici nu și-a putut stăpâni lacrimile, în timp ce sora sa îl îmbrățișa, iar în aer zburau sute de baloane albe în formă de inimă și spectatorii și-au ridicat brațele în aer în semn de speranță.

Cu lacrimile șiroind, Sobral nu știa dacă această ultimă întâlnire cu fanii săi a fost un concert de despărțire sau, în cel mai rău dintre cazuri, un concert de adio.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md