03:48:04 26.04.2024
Stiri

Joaca de-a DUMNEZEU sau plan SALVATOR? O echipă de savanţi a venit cu o soluţie controversată pentru a opri FENOMENUL METEO extrem

Știri 28.10.2017 09:30 Vizualizări1727 Autor: Ziarul National


Joaca de-a DUMNEZEU sau plan SALVATOR? O echipă de savanţi a venit cu o soluţie controversată pentru a opri FENOMENUL METEO extrem

Cercetătorii au folosit modelarea computerizată pentru a testa efectele blocării unei părţi a luminii solare cu ajutorul aerosolilor. Acest proces, conform rezultatelor, ar duce la scăderea temperaturilor, la regenerarea recifului şi la reducerea ocurenţei uraganelor.

Planul radical, prin care specialiştii de la Universitatea din Bedfordshire din Marea Britanie doresc să elibereze aerosoli de sulfat în atmosferă care ar reflecta razele solare, poate avea efecte benefice, conform modelării computerizate care spune că deteriorarea coralilor şi apariţia uraganelordevastatoare pot fi oprite, scrie Futurism.

„Ştim sigur că prin injectarea dioxidului de sulf în atmosferă temperaturile de pe suprafaţa Terrei s-ar reduce semnificativ până în 2069”, a precizat James Crabbe, conducătorul acestui studiu.

Această implicare în atmosfera Pământului ridică însă semne de întrebare. „Una dintre cele mai mari probleme cu privire la influenţarea radiaţiei solare nu este neapărat eficienţa sa, ci efectele secundare”, a precizat Rob Bellamy de la Institute of Science, Innovation and Society de la Universitatea din Oxford. „Poate tulbura curenţii, musonii şi clima în general”, adaugă acesta.

De asemenea, chiar testarea modului în care aceste schimbări ar afecta mediul, folosind lumea reală şi nu simulările computerizate, sunt controversate. Savanţii nu pot garanta că, odată ce mediul a fost afectat, procesul poate fi reversibil.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md