07:54:13 27.04.2024
Stiri

EXPLOZIE la Kiev: O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, inclusiv un parlamentar ucrainean

Știri 26.10.2017 09:50 Vizualizări1303 Autor: Ziarul National
EXPLOZIE la Kiev: O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, inclusiv un parlamentar ucrainean RL


Ihor Mosiychuk, parlamentar din partea Partidului Radical, se numără printre cele trei persoanele rănite în urma unei explozii care s-a produs miercuri seara la Kiev, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului de Interne, care a precizat că o a patra persoană a decedat în urma rănilor suferite. Formaţiunea de care aparţine parlamentarul rănit afirmă că ar fi fost vorba de o „tentativă de asasinat”.

„În total au fost răniţi patru oameni în urma exploziei. Din păcate, unul nu a putut fi salvat. A murit pe drum spre spital în urma rănilor suferite. Bărbatul avea în jur de 30 de ani şi identitatea lui urmează să fie confirmată”, a declarat un oficial ucrainean, potrivit agenţiei Reuters, citată de Mediafax.

Alte surse scriu că persoana decedată activa în caitate de bodyguard al deputatului.

Ihor Mosiychuk a fost rănit, fiind transportat la spital, a declarat un alt parlamentar, citat de agenţia de presă UNIAN.

Incidentul s-ar fi produs în momentul în care Mosiychuk părăsea clădirea televiziuni Espresso, a adăugat parlamentarul Andriy Lozovyi, care a precizat că un vehicul ar fi explodat chiar în acel moment.

Partidul Radical a catalogat incidentul drept o „tentativă de asasinat”, acuzând „servicii secrete inamice” că ar fi pus la cale această acţiune.

„Tentativa de asasinat împotriva lui Mosiychuk are legătură cu activităţile profesionale şi părerile sale politice”, a transmis Oleg Lyashko, liderul formaţiunii.

„În mod clar, aceasta este opera serviciilor secrete inamice”, a completat politicianul, aparent făcând referire la Rusia, informează site-ul postului France 24.

Ministerul de Interne de la Kiev nu a făcut comentarii în legătură cu circumstanţele producerii exploziei.

Mosiychuk a fost închis în perioada 2011-2014, fiind acuzat de legături cu un grup „terorist” ultranaţionalist. Politicianul a fost eliberat în februarie 2014, după amplele proteste violente în urma cărora preşedintele prorus Victor Ianukovici a fost îndepărtat de la putere, fiind nevoit să fugă în Rusia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md