10:07:45 26.04.2024
Stiri

Andrian Candu: „În ciuda lobby-ului negativ făcut chiar de unii politicieni moldoveni, eforturile R. Moldova nu au fost trecute cu vederea de forurile europene”

Politică 11.10.2017 15:20 Vizualizări2365 Autor: Ziarul National
Andrian Candu: „În ciuda lobby-ului negativ făcut chiar de unii politicieni moldoveni, eforturile R. Moldova nu au fost trecute cu vederea de forurile europene”


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, salută rezoluția adoptată ieri de Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, care stabilește că R. Moldova va beneficia de stimulente suplimentare din partea Uniunii Europene. În același timp, spicherul îi critică pe unii politicieni moldoveni care au făcut „lobby negativ” pe lângă instituțiile europene.

„Eforturile R. Moldova nu au fost trecute cu vederea de forurile europene. În ciuda lobby-ului negativ făcut chiar de unii politicieni moldoveni, ieri Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a recomandat ca Moldova să fie printre cele trei state care să beneficieze de stimulente suplimentare. Vorbim despre fonduri pentru proiectele de infrastructură, posibilitatea de alăturare la Uniunea vamală și energetică europeană sau anularea tarifelor de roaming. O rezoluție care confirmă faptul că reformele realizate sunt și apreciate în plan extern”, a scris Candu pe o rețea de socializare.

Amintim că rezoluția aprobată ieri de Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European prevede o serie de recomandări adresate instituțiilor UE privind elaborarea soluțiilor care vor fi prezentate în cadrul summit-ului Parteneriatului Estic ce va avea loc pe 24 noiembrie curent.

Printre prevederile de bază ale rezoluției se numără și oferirea unor stimulente țărilor din Parteneriatul Estic, care au obținut succese considerabile în implementarea reformelor solicitate de UE. Astfel, țări ca R. Moldova, Georgia și Ucraina vor avea posibilitatea să se alăture în curând la Uniunea vamală și energetică europeană, la zona Schengen, vor putea beneficia de anularea tarifelor la roaming, dar și se vor putea alătura la politica comună de securitate și apărare a UE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md