13:22:16 26.04.2024
Stiri

Elevii și profesorii din Bălți și Nijnii Novgorod stabilesc „poduri de legătură”. În capitala de nord are loc o conferință cultural-umanitară

Social 11.10.2017 11:20 Vizualizări925 Autor: Ziarul National
Elevii și profesorii din Bălți și Nijnii Novgorod stabilesc „poduri de legătură”. În capitala de nord are loc o conferință cultural-umanitară


O conferinţă cultural-umanitară, cu participarea pedagogilor din municipiul Bălți și orașul Nijnii Novgorog din Federația Rusă, inclusiv din cadrul Agenţiei federale privind relaţiile CSI, are loc zilele acestea în capitala de nord a R. Moldova. De asemenea, la conferința care are loc pe 10-11 octombrie curent participă moldoveni care locuiesc peste hotarele republicii, angajații Agenției „Rossotrudnicestvo”, precum şi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale din Bălţi şi Nijnii Novgorod, transmite postul de televiziune BTV.

Potrivit sursei citate, relații de colaborare în domeniul educaţiei între municipiul Bălţi şi oraşul Nijnii Novgorod din Federaţia Rusă „devin tot mai strânse”. La Bălți au venit pedagogi ruşi care desfăşoară cercetări în domeniul cultural-umanitar împreună cu colegii lor din R. Moldova. În cadrul conferinţei au fost date citirii rapoartele unor specialişti de top în domeniul educaţiei. Participanţii la conferinţă au vorbit mult despre dorinţa reciprocă de a extinde şi consolida legăturile în domeniul educaţiei.

În premieră, un asemenea proiect este în curs de realizare şi deschide posibilităţi suplimentare atât pentru elevi şi studenţi, cât şi pentru profesorii acestora.

„Continuăm să fortificăm relaţiile moldo-ruse la nivel local”, a menţionat pe pagina sa de Facebook Renato Usatîi. Acesta a semnat în iunie 2016 cu autoritățile din Nijnii Novgorog un acord de înfrățire ale celor două orașe.

La fel, în cadrul vizitei delegaţiei din Rusia va avea loc o conferinţă video care va uni liceenii bălţeni şi profesorii din Nijnii Novgorod. Elevii vor vorbi despre cercetările lor în domeniul literaturii. Anterior aceştia şi-au primit sarcinile, s-au împărţit în grupuri şi, în decurs de o lună, le-au realizat. „Ceremoniile sunt unite sub lozinca comună: Rusia şi Moldova - căutarea punctelor de interacţiune interculturală”, a comunicat Renato Usatîi.

Primăria Bălți anunță că acesta nu este primul proiect realizat în cadrul acordului de colaborare semnat cu autoritățile din Nijnii Novgorod. Anul trecut 12 liceeni au mers, pe bază bugetară, la studii în acest oraş rusesc, iar anul acesta urmează să meargă încă 11. La fel, pe parcursul acestei veri, elevii care s-au remarcat prin cunoştinţele lor au mers pentru două săptămâni la tabăra de odihnă „Lazurnîi” din Nijnii Novgorod.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md