00:24:47 27.04.2024
Stiri

VIDEO // Dodon i s-a PLÂNS lui Putin pe guvernarea de la Chișinău. Liderul de la Kremlin a vorbit despre AVANSURILE făcute pentru socialiști și Dodon

Politică 11.10.2017 10:00 Vizualizări4971 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dodon i s-a PLÂNS lui Putin pe guvernarea de la Chișinău. Liderul de la Kremlin a vorbit despre AVANSURILE făcute pentru socialiști și Dodon


Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a denigrat actuala guvernare de la Chișinău la întâlnirea avută ieri cu Vladimir Putin la Soci. Șeful statului a acuzat guvernarea că face tot posibilul pentru a înrăutăți relațiile cu Rusia și că doar dânsul depune eforturi pentru a păstra „parteneriatul strategic” moldo-rus.

„Există persoane în elita politică moldovenească care nu se bucură de ameliorarea relaţiilor moldo-ruse şi dezvoltarea parteneriatului nostru strategic. Guvernul şi majoritatea parlamentară, controlată de ţările din Occident, depun tot efortul pentru a submina relaţiile dintre ţările noastre. Dezaprob categoric orice manifestări antiruse ale autorităţilor Moldovei gen - deportări din Moldova ale demnitarilor, jurnaliştilor şi artiştilor din Federația Rusă, propaganda antirusească în mass-media. Nu voi semna nicio lege antirusească, chiar dacă majoritatea parlamentară o va vota repetat. Acest lucru este valabil și pentru proiectul de lege cu privire la interzicerea difuzării pe teritoriul Moldovei a buletinelor de știri şi a emisiunilor informaţional-analitice produse în Rusia”, i-a raportat Dodon lui Putin.

Vladimir Putin a părut plictisit de raportul înflăcărat prezentat de Igor Dodon. Acesta a stat mai mult cu capul plecat, evitând să-l privească în ochi pe Igor Dodon. A preferat mai mult să-și studieze mâinile.

„Soluțiile identificate în cadrul întrevederilor noastre, inclusiv chestiunea cu migranții, deschiderea unor segmente ale pieții ruse pentru unele produse moldovenești, trebuie să spun direct că au fost… nu neapărat un avans. Scopul acestor măsuri este de a susține eforturile Dvs. pentru normalizarea relațiilor ruso-moldovenești. Noi contăm foarte mult că cetățenii din R. Moldova vor vedea asta și vor aprecia aceste eforturi. Sper că vor susține acele forțe din țara Dvs. care sunt determinate să îmbunătățească relațiile bilaterale”, i-a transmit Vladimir Putin lui Igor Dodon.

Șeful statului s-a grăbit să-l asigure pe liderul de la Kremlin că moldovenii înțeleg foarte bine suportul acordat de Rusia. „Oamenii înțeleg foarte bine asta, în pofida acțiunilor provocatoare ale majorității parlamentare de la Chișinău. Peste 50 la sută din populația R. Moldova consideră că Rusia este o țară prietenă. Oamenii văd eforturile depuse de Federația Rusă și apreciază asta. Vă mulțumesc pentru tot”, a mai adăugat Igor Dodon.

De menționat că Igor Dodon se întâlnește pentru a cincea oară cu Vladimir Putin de când a fost ales președintele R. Moldova. Întâlnirea aceasta a avut loc la Soci, unde Dodon paticipă la la ședința Consiliului șefilor de state al CSI şi a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md