21:49:49 09.05.2024
Stiri

Autoritățile de la Chișinău NU știu nici astăzi când va fi inaugurat Biroul de Legătură NATO în R. Moldova: Cum explică MAEIE această tărăgănare

Politică 06.10.2017 10:19 Vizualizări2152 Autor: Raisa Lozinschi
Autoritățile de la Chișinău NU știu nici astăzi când va fi inaugurat Biroul de Legătură NATO în R. Moldova: Cum explică MAEIE această tărăgănare


După cel puțin patru amânări ale inaugurării Oficiului de Legătură NATO în R. Moldova în acest an, autoritățile de la Chișinău nu știu nici astăzi când va avea loc, totuși, acest eveniment.

Într-un răspuns oficial oferit Ziarului NAȚIONAL, Miniasterul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) arată că „la momentul actual, o dată exactă a inaugurării Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova nu este fixată”.

Potrivit MAEIE, inaugurarea va avea loc „în funcție de termenul finalizării lucrărilor tehnice de reparație la sediul Oficiului și ținând cont de agenda înalţilor demnitari NATO și ai Republicii Moldova”.

Întrebați care au fost motivele amânării deschiderii acestui Birou în R. Moldova, responsabilii de la minister au indicat „desfășurarea lucrărilor de reparație și ajustare tehnică a încăperilor sediului Oficiului în conformitate cu standardele de securitate a Alianţei”.

CITIȚI și Deschiderea Biroului de Legătură NATO la Chișinău, din nou AMÂNATĂ? „Situația e de-a dreptul caraghioasă”

Amintim că, inițial, premierul Pavel Filip a anunțat că Biroul de Legătură NATO va fi deschis până la finele primului trimestru al anului curent, apoi a avansat alt termen – luna aprilie. A urmat încă o amânare – „lunile iunie-iulie” și chiar „luna august”, motivul invocat fiind reparațiile la viitorul sediu al Biroului.

Chiar dacă șefa Biroului de Legătură NATO la Chișinău, Krisitina Baleysite, a sosit încă în primăvară în R. Moldova, o deschidere oficială a acestei structuri așa și nu a avut loc. Surse bine informate au declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că Biroul de Legătură NATO la Chișinău ar urma să se afle în clădirea „Skytower” din centrul capitalei, unde va închiria câteva încăpreri.

Menționăm că Acordul privind deschiderea Oficiului de legătură al NATO în R. Moldova a fost semnat pe 29 noiembrie 2016 de către premierul Pavel Filip și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md