12:26:19 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Trei spoturi video, inspirate din cazuri reale, pentru a preveni ABANDONUL copiilor în R. Moldova

Social 05.10.2017 15:22 Vizualizări1414 Autor: Ziarul National


Instituțiile rezidențiale sunt nocive pentru creșterea și dezvoltarea psiho-emoțională a copiilor, în special atunci când aceștia sunt abandonați în casele de copii din primii ani de viață, fapt pentru care CCF Moldova, în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) au lansat astăzi trei spoturi sociale menite să prevină abandonul copiilor de vârstă fragedă.

Spoturile vin cu soluții concrete pentru părinții care se află în dificultate - unde se pot adresa dacă au probleme cu părinții, nu au cu ce-și plăti facturile, nu au unde merge cu copilul etc. „Copilul tău are nevoie de tine!”, „Fiecare copil are nevoie de părinți” sunt câteva dintre mesajele acestor spoturi sociale.

Inspirate din viața reală, spoturile în benzi animate abordează trei tipuri de categorii: mamele solitare, care nu au susținere din partea părinților, adolescentele însărcinate blamate de familie și comunitate, precum și părinții care au dat naștere unui copil cu dizabilități.

În toate cele trei situații spoturile îndrumă părinții să nu cadă pradă disperării, să gândească pozitiv și să apeleze pentru ajutor la serviciile care le sunt puse la dispoziție la nivel național sau la ei în comunitate. Este vorba, în primul rând, de primarul și asistentul social din comunitate, dar și de serviciile specializate, cum ar fi centrele maternale, Serviciul „Respiro”, asistentul personal, precum și prestațiile sociale în sprijinul familiilor dezavantajate.

Inițiativa face parte din proiectul „Copiii de vârstă mică – înțelegem necesitățile, dezvoltăm serviciile, reformăm sistemul”, implementat de CCF/HHC Moldova, în parteneriat cu UNICEF și MSMPS, costul căruia se ridică la 425,8 mii de euro.

Menționăm că astăzi în instituțiile rezidențiale din R. Moldova se află circa 2 000 de copii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md