06:35:06 26.04.2024
Stiri

A învins cancerul cervical, iar acum DEZVĂLUIE simptomele banale pe care nu trebuie să le ignori

Știri 04.10.2017 07:30 Vizualizări1963 Autor: Ziarul National
A învins cancerul cervical, iar acum DEZVĂLUIE simptomele banale pe care nu trebuie să le ignori Sursa: unica.ro


Durerile abdominale sunt comune, fie că sunt cauzate de crampele menstruale sau de o balonare incomodă, dar pentru Carla Bradbury, în vârstă de 46 de ani, cauza a fost alta – cancer cervical.

„Primisem de ziua mea un aparat pentru băuturi carbogazoase Sodastram și mă gândeam că mă doare burta de la prea multe băuturi acidulate. De asemenea, aveam menstruații neregulate și am dat vina pe dereglările hormonale”, explică femeia.

Pentru că durerile ei abdominale devin din ce în ce mai severe, Carla a mers la un medic ginecolog, care a examinat-o și i-a făcut un test de frotiu. Frotiul s-a întors cu un rezultat anormal, ceea ce a condus la investigații suplimentare.

„Unul dintre ginecologii care m-au examinat a crezut că am endometrioză. Urma să fac mai multe investigații, dar între timp și-au dat seama ce era – și era cancer”, își amintește Carla.

Un alt test a confirmat faptul că femeia suferea de cancer cervical în stadiul 3B, ceea ce înseamnă că tumoarea s-a răspândit din colul uterin în structurile din jurul lui.

„Cel mai tare m-am speriat atunci când am citit un raport în care scria că există 50% șanse de control al bolii pe termen lung – ceea ce înseamnă că aveam 50/50 șanse de supraviețuire”, spune Carla.

„Din cauză că tumoarea era atât de mare (am aflat mai târziu că avea mărimea unei prune) și a modului în care era poziționată pe peretele meu pelvian, nu a putut fi operată. În schimb, am făcut chimioterapie și radioterapie și am reușit să înving boala”, a adăugat ea.

Sursa: unica.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md