18:10:15 26.04.2024
Stiri

EXCLUSIV // Cu cine a fost președintele Igor Dodon în seara zilei alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie 2016

Politică 29.09.2017 12:28 Vizualizări3606 Autor: Ziarul National
EXCLUSIV // Cu cine a fost președintele Igor Dodon în seara zilei alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie 2016


Președintele Igor Dodon nu neagă, dar nici nu confirmă întâlnirea cu liderul democraților, Vlad Plahotniuc, din seara zilei alegerilor prezidențiale de pe 13 noiembrie 2016, care i-ar fi transmis receptorul să vorbească cu șeful statului ucrainean, Petro Poroșenko.

Despre această întâlnire a vorbit directorul IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, ieri-seară, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

„Vă aduceți aminte, în ultima zi de alegeri, comentam în acest studiou rezultatele alegerilor prezidențiale, exact în acea zi domnul Dodon a avut o convorbire cu președintele Poroșenko care l-a felicitat pentru rezultatele obținute și i-a pus niște condiții cu privire la situația în care ar putea să viziteze Ucraina, pentru că aceste condiții erau determinate de felul în care a avut un discurs candidatul în campania electorală și care nu erau acceptabile pentru Ucraina. Și cel mai interesant lucru este cine i-a transmis receptorul candidatului Dodon, care încă nu era președinte atunci. Deci, această întrebare valorează multe milioane și evident că de la persoana care i-a transmis telefonul să vorbească cu președintele Poroșenko pornesc toate acestea. Evident că acea persoană era liderul PD și de la asta pornim, respectiv scenografia care se întâmplă în viața politică din R. Moldova, niște piese foarte interesante pentru ca să avem iluzia că PSRM este opusul PD și în acest fel s-a divizat oarecum scena politică”, a declarat Igor Munteanu.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL să spună dacă a avut sau nu o asemenea întâlnire cu Vlad Plahotniuc în seara alegerilor, președintele Igor Dodon nu ne-a oferit un răspuns exact.

„În acea seară, noapte am fost în oficiul PSRM cu zeci, sute de colegi, prieteni, inclusiv zeci de jurnaliști”, ne-a declarat Igor Dodon.

Purtătorul său de cuvânt, Ion Ceban, l-a acuzat pe Facebook pe Igor Munteanu că ar „intoxica” opinia publică.

„Domnul Igor Munteanu o face pe Domnul Secureanu. Sau este un așa domn, securist. Numai că, în loc să informeze, dumnealui preferă să dezinformeze. Chiar să intoxifice cu lucruri aberante. Urât gest pentru cineva care se vrea analist politic serios”, a comentat Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md