05:13:17 27.04.2024
Stiri

Corupția AMENINȚĂ pacea: Militarii din R. Moldova, instruiți de NATO cum să identifice acțiunile de corupție în cadrul misiunilor de menținere a păcii

Social 28.09.2017 10:30 Vizualizări1593 Autor: Ziarul National
Corupția AMENINȚĂ pacea: Militarii din R. Moldova, instruiți de NATO cum să identifice acțiunile de corupție în cadrul misiunilor de menținere a păcii


Un grup de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 26-29 septembrie curent, la cursul „Consolidarea integrităţii în operaţiuni de menţinere a păcii” („Building Integrity in Peace Support Operations”).

Activitatea face parte din Programul NATO de consolidare a integrităţii în sectorul de apărare şi securitate şi este organizată de Direcţia inspecţie generală (DIG) a Ministerului Apărării, cu sprijinul Secretariatului Internaţional NATO.

Potrivit şefului DIG, colonelul Victor Pârţână, cursul are ca scop pregătirea în domeniul identificării şi prevenirii actelor de corupţie, care ar putea afecta negativ desfăşurarea cu succes a misiunilor internaţionale de menţinere a păcii. De asemenea, activitatea contribuie la facilitarea înţelegerii riscurilor de corupţie şi impactului acestora în instituţiile de apărare, precum şi la identificarea acţiunilor de consolidare a integrităţii.

Cei 40 de militari din structurile Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major, precum şi din unităţile Armatei Naţionale sunt instruiţi de o echipă de experţi din cadrul Centrului de pregătire a operaţiunilor de menţinere a păcii din Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina, dar şi din Divizia Afaceri Politice şi Politici de Securitate a NATO.

Militarii moldoveni învață noţiuni fundamentale de integritate personală şi profesională, Codul de conduită şi profesionalism în Forţele Armate și află despre eforturile anticorupţie ale NATO în misiunile curente de menţinere a păcii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md