07:43:46 27.04.2024
Stiri

UE a donat cinci automobile noi pentru echipele responsabile de acordarea serviciilor persoanelor cu dizabilități din R. Moldova

Social 26.09.2017 15:40 Vizualizări1733 Autor: Ziarul National
UE a donat cinci automobile noi pentru echipele responsabile de acordarea serviciilor persoanelor cu dizabilități din R. Moldova


Echipele mobile din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, UTA Găgăuzia, Slobozia și Tiraspol au fost dotate, astăzi, cu automobile noi, cumpărate de Uniunea Europeană în cadrul proiectului „Servicii sociale adresate persoanelor cu dizabilităţi pentru susţinerea măsurilor de promovare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului”, implementat de Keystone Moldova, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Proiectul prevede crearea și dezvoltarea a șase servicii noi - cinci echipe mobile și un centru de zi - pentru persoanele cu dizabilități în vederea prevenirii instituționalizării acestora și incluziunii lor sociale.

La evenimentul de transmitere a automobilelor a fost prezent și noul șef al Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko.

„Sperăm că, oferind automobile noi pentru echipele mobile care prestează servicii sociale persoanelor cu dizabilități și familiilor lor, creăm condiții mai bune de lucru pentru activitățile lor și acest fapt va duce la îmbunătățirea serviciilor sociale oferite celor care au nevoie de ele”, a declarat Ambasadorul Peter Michalko.



Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, a afirmat că, în ultimii cinci ani, cu suportul Uniunii Europene au fost create zece echipe mobile pentru persoanele cu dizabilităţi: „Aceste servicii se axează pe îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi prin servicii de consiliere, recuperare şi reabilitare psihosocială, în vederea creşterii gradului de autonomie personală, de prevenire a instituţionalizării şi incluziune socială”.

Menționăm că echipa mobilă este un serviciu care oferă asistență socială la domiciliu persoanelor cu dizabilități și familiilor lor din localităţi izolate, cu acces limitat la servicii specializate. Serviciile prestate de echipa mobilă variază în funcţie de necesităţile beneficiarilor și pot include asistenţă şi consiliere psihologică, servicii medicale și de reabilitare sau recuperare (kinetoterapie, asistenţă logopedică), instruire specială în scopul dezvoltării abilităţilor pentru o viaţă independentă în comunitate etc.

Proiectul „Servicii sociale adresate persoanelor cu dizabilităţi pentru susţinerea măsurilor de promovare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului” este implementat de către Asociația Keystone Moldova în parteneriat cu Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova , Centrul de Reabilitare și Consultanţă „OSORC” , Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și finanțat de Uniunea Europeană. Costul total al proiectului constituie 559 968 de euro, dintre care 80% sunt bani oferiți de Uniunea Europeană și 20% reprezintă contribuția partenerilor de implementare și a IM Swedish Development Partner.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md