18:48:15 08.05.2024
Stiri

IGP: Patru polițiști la spital, după incidentele de ieri de la protestul opoziției. „Nu am aplicat gaze speciale”

Social 18.09.2017 15:07 Vizualizări2333 Autor: Ziarul National
IGP: Patru polițiști la spital, după incidentele de ieri de la protestul opoziției. „Nu am aplicat gaze speciale”


Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că patru oameni ai legii s-au adresat după ajutor medical, după incidentele de ieri de la protestul opoziției. Unul dintre ei a fost îndreptat ieri la medic, după ce ar fi fost lovit în cap cu „un obiect tare”, iar alți trei ar fi acuzat „dureri fizice” după ce microbuzul ar fi intrat în mulțime și au fost trimiși astăzi la medic.

Într-o conferință de presă susținută astăzi, șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a negat faptul că la protestul de ieri ar fi fost folosite gaze lacrimogene de către oamenii legii.

„Ieri nu am aplicat gaze speciale sau alte mijloace speciale care au fost îndreptate împotriva protestatarilor. Urmează să verificăm acest fapt. Indicații de a aplica gaze lacrimogene nu au fost date, cu toate că protestatarii care erau acolo erau foarte violenți. Noi nu ne ascundem de faptul dacă aplicăm sau nu gaze sau alte mijloace speciale. Poliția are dreptul și, atunci când este necesar, vom aplica aceste mijloace speciale”, a declarat Cavcaliuc.

CITIȚI și Poliția a identificat și REȚINUT șoferul microbuzului care a încercat să intre în mulțimea adunată în fața postului „Moldova 1”. Și proprietarul „Mercedesului” s-a ales cu AMENDĂ

Menționăm că, astăzi, Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat că microbuzul nu a intrat în mulțime, pentru că a venit să aducă boxe necesare pentru protest. Totuși, poliția ar fi folosit gaze lacrimogene, iar două femei de 60 de ani ar fi avut de suferit.

În aceeași conferință de presă, Cavcaliuc a lăsat să se înțeleagă faptul că boxele folosite ieri la protestul opoziției ar fi fost „sustrase” de la Casa de cultură din Cricova, făcând referire la o declarație a primarului acestei localități.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md