00:26:11 27.04.2024
Stiri

Unicul veteran din R. Moldova al războiului din Egipt a decedat noaptea trecută

Social 18.09.2017 14:10 Vizualizări2896 Autor: Ziarul National
Unicul veteran din R. Moldova al războiului din Egipt a decedat noaptea trecută
Visarion Bilic, la microfon, în timpul unui eveniment din iunie 2017


Directorul Filialei Tighina a Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a R. Moldova, Visarion Bilic, a decedat noaptea trecută.

„Un OM de o responsabilitate rară, indiferent de domeniul de activitate, își dădea din plin energia și sufletul pentru prosperarea sectorului încredințat. Corect, devotat muncii, a fost un promotor activ al sistemului cameral din Republica Moldova, lăsând un nume frumos și bun în inimile și mințile noastre. Dumnezeu să-l odihnească în pace iar rudelor și celor apropiați le exprimăm sincere condoleanțe!”, se arată în mesajul postat pe pagina oficială a CCI.

Menționăm că Visarion Bilic locuia în Căușeni. Într-un mesaj de mulțumire adresat în luna iunie a acestui an conducerii Ministerului Sănătății, Visarion Bilic susținea că este „unicul veteran al războiului din Egipt” din R. Moldova.

„Eu, Bilic Visarion, locuitor al oraşului Căuşeni, unicul veteran al războiului din Egipt, unul dintre conducătorii războiului din 1992 de pe Nistru pentru independenţa Moldovei, care am activat în organele administraţiei publice locale şi centrale mai mult de 30 de ani, începând de la primar până la perfectul judeţului ş.a.m.d., timp de opt ani am condus medicina din raion în calitate de prim-vicepreşedinte de raion, mă adresez cu o rugăminte către dvstră:

Doamna ministru, în ultimii ani mult se vorbeşte despre neajunsurile din sistemul medicinei şi într-adevăr sunt multe neajunsuri, însă vrerau să vorbesc despre o altă latură a sistemului - sunt şi mulţi medici oneşti, profesionişti. Recent, aşa s-au creat circumstanţele, că am fost nevoit să ajung la secţia consultativ-policlinică a Spitalului Clinic Republican, condusă de Vasile Godoroja. În două zile, aceşti medici au făcut tot posibilul şi m-au scos din stresul în care eram, au făcut toate investigaţiile necesare şi mi-au prescris cursul de lecuire. O impresie deosebită şi un profesionalism înalt pe care nu l-am întâlnit în viaţa mea am văzut la medicul Tatiana Ţâbuleac – medic gastroenterolog. Este un specialist cu literă mare pentru care vreau să-i mulţumesc separat. Doamnă ministru, aş dori ca aceşti medici să fie apreciaţi şi de Dumneavoastră”, îi scria domnul Bilic ministrei Sănătății de atunci, Ruxanda Glavan.

Menționăm că Visarion Bilic era Cavaler al multor medalii militare şi civile, inclusiv deținător al Medaliei „Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md