05:09:12 27.04.2024
Stiri

Alexandru Slusari: „R. Moldova s-a transformat într-un stat polițienesc. Întoarcerea în albia normalității nu va fi posibilă fără vărsare de sânge”

Politică 18.09.2017 11:00 Vizualizări1952 Autor: Ziarul National
Alexandru Slusari: „R. Moldova s-a transformat într-un stat polițienesc. Întoarcerea în albia normalității nu va fi posibilă fără vărsare de sânge” Europa Liberă


Unul dintre liderii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, cheamă societatea și partenerii de dezvoltare să „stopeze dictatura” din R. Moldova „cu metode civilizate”.

Acesta susține că microbuzul reținut ieri nu a intrat cu forța în mulțime, așa cum susține Poliția, și acuză faptul că R. Moldova s-a transformat „într-un stat polițienesc” și oferă mai multe exemple.

„Aplicarea forței împotriva protestatarilor pașnici fără nicio justificare. Împroșcarea cu gaze lacrimogene în femei, care după asta au avut nevoie de intervenția medicilor. Sechestrarea sistemelor de sonorizare ale companiilor cu care au încercat să colaboreze organizatorii protestului din 17 septembrie. Intimidarea lui Sergiu Cebotari, care era responsabil pentru aspectele tehnice ale mitingului. Toata săptâmâna trecută el a fost urmărit, iar vineri dimineață a fost vizitat de patru polițiști, care l-au amenințat direct. Reținerea unui veteran de război pentru Independență, care totuși a îndrăznit să ofere mișcării protestatare boxe și microfoane. Totodată, propaganda plahohododonistă manipulează cu știrea falsă precum că autobuzul acestui domn a intrat cu forța în mulțime. De câte cazuri noi mai avem nevoie pentru conștientizarea faptului că Moldova practic s-a transformat într-un stat polițienesc, unde drepturile oamenilor rămân doar pe hârtie? Probabil, acum avem ultima șansă când societatea, împreună cu partenerii de dezvoltare, pot stopa dictatura cu metode civilizate. Dacă o ratăm, atunci țăra se va prăbuși definitiv în dictatură, cu conservarea sărăciei și corupției imense, iar întoarcerea în albia normalității nu va fi posibilă fără vărsare de sânge”, susține Slusari.

Menționăm că, în timpul protestului de ieri al opoziției din fața postului de televiziune „Moldova 1” a fost reținut proprietarul, iar ulterior și șoferul microbuzului despre care Poliția spune că a intrat în mulțime. Organizatorii protestului neagă faptul că acesta ar fi intenționat să intre în cordonul de polițiști, afirmând că mașina urma să asigure evenimentul cu tehnică acustică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md