04:30:03 26.04.2024
Stiri

FOTO, UPDATE // EXPLOZIA de la Londra: 18 persoane, transportate la spital. Scotland Yard: Explozia de la staţia de metrou a fost declanşată de un dispozitiv improvizat

Știri 15.09.2017 14:45 Vizualizări2894 Autor: Ziarul National


UPDATE // Explozia care a avut loc vineri la staţia de metrou londoneză Parson Green a fost declanşată de un dispozitiv improvizat, iar serviciul britanic de informaţii interne, MI5, participă la investigarea incidentului, a anunţat Poliţia Metropolitană din Londra, relatează site-ul publicaţiei The Guardian.

„La ora 8.20 în această dimineaţă, la staţia de metrou Parsons Green, a avut loc o explozie într-o garnitură de metrou. Apreciem că a fost vorba despre o detonare a unui dispozitiv exploziv improvizat. După cum aţi văzut, există rapoarte privind 18 persoane rănite. Cele mai multe dintre răni sunt arsuri. Locul incidentului rămâne în prezent închis, iar investigaţia continuă. Există multe întrebări urgente în curs de soluţionare, iar sute de detectivi implicaţi verifică înregistrările camerelor de supraveghere, fac o anchetă criminalistică şi discută cu martorii. Această investigaţie este susţinută de colegii noştri de la MI5, care au venit cu expertiza lor în domeniul informaţiilor. Locuitorii Londrei se pot aştepta la o prezenţă sporită a poliţiei, în special în sistemul de transport, de-a lungul zilei", a declarat comisarul de poliţie Mark Rowley, citat de Mediafax.

Întrebat dacă a fost reţinută vreo persoană, Rowley a spus: „Este o investigaţie în desfăşurare pe care o urmărim în direcţia pe care am indicat-o".

Poliţia Metropolitană nu a oferit informaţii despre conţinutul dispozitivului exploziv şi a reiterat faptul că explozia este investigată ca incident terorist.

Potrivit unor imagini publicate pe Twitter, ar fi vorba despre un dispozitiv exploziv improvizat care a fost plasat în interiorul unei găleţi din plastic de culoare albă, învelită într-o pungă din plastic. Mai multe fire ieşeau din acest dispozitiv, iar o substanţă necunoscută a fost împrăştiată pe o rază de câţiva metri.



Conform unor surse citate de The Telegraph, pachetul ar fi conţinut substanţe chimice nocive şi ar fi fost amplasat lânga una dintre uşile de acces în metrou.

18 persoane au fost transportate la spital în urma exploziei care a avut loc la staţia de metrou Parsons Green din Londra, a anunţat vineri serviciul de ambulanţă din capitala Marii Britanii, relatează site-ul BBC News.

Niciunul dintre răniţi nu se află în stare gravă sau care să pună viaţa în pericol. Spitalul "St. Mary" din Paddington a declarat stare de urgenţă, după ce a primit majoritatea persoanelor rănite în urma incidentului.

UPDATE // Comisarul de poliţie Neil Basu, coordonatorul unităţii antiteroriste din Londra, a declarat incidentul ca fiind unul cu caracter terorist. Acesta a precizat că nu poate confirma deocamdată cauza sau sursa declanşării exploziei. Poliţia a confirmat că mai multe persoane au fost rănite, dar nu a oferit un număr exact al victimelor.

UPDATE // Potrivit unor imagini publicate pe Twitter, ar fi vorba despre un dispozitiv exploziv improvizat care a fost plasat în interiorul unei găleţi din plastic de culoare albă, învelită într-o pungă din plastic. Conform unor surse citate de The Telegraph, pachetul ar fi conţinut substanţe chimice nocive şi ar fi fost amplasat lânga una dintre uşile de acces în metrou.

UPDATE // Potrivit martorilor, victimele au suferit arsuri faciale după ce o canistră albă a explodat, fără să se cunoască deocamdată provenienţa sa. Alte persoane au fost rănite în urma panicii şi înghesuielii declanşate în staţia de metrou din vestul Londrei. Un martor a declarat că a văzut mai mulţi oameni răniţi, având în mod evident urme că au fost călcaţi în timp ce încercau să scape.


O explozie puternică a avut loc vineri dimineață într-un tren de metrou din Londra.

Explozia a avut loc la stația Parsons Green, de pe magistrala District Line, la ora locală 08:21 (10:21, ora R. Moldova).

Potrivit primelor informații, mai multe persoane ar fi suferit arsuri la nivelul feței.

Din imaginile publicate de călători pe rețelele de socializare reiese că explozia a fost provocată de un recipient învelit într-o pungă, așezat pe jos într-un tren de metrou. Conținutul acestuia încă ardea în momentul în care au fost făcute fotografiile.

Circulația trenurilor de metrou a fost oprită între stațiile Earls Court și Wimbledon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md