17:40:48 26.04.2024
Stiri

(DOC) Igor Dodon REFUZĂ să promulge încă o lege adoptată de Parlament: „Am ajuns la concluzia că aceasta nu corespunde propunerilor elaborate”

Politică 07.09.2017 10:00 Vizualizări3052 Autor: Ziarul National
(DOC) Igor Dodon REFUZĂ să promulge încă o lege adoptată de Parlament: „Am ajuns la concluzia că aceasta nu corespunde propunerilor elaborate”


Președintele Igor Dodon refuză să promulge modificările legislative privind noile împuterniciri pentru administrația din Găgăuzia și a retrimis documentul în Parlament pentru a fi revizuit.

„Am primit spre promulgare proiectele de lege privind împuternicirile Găgăuziei. În urma examinării documentelor prezentate, am ajuns la concluzia că acestea nu corespund propunerilor elaborate de grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile”, spune Dodon pe Facebook.

Șeful statului a precizat că a luat această decizie după ce s-a consultat cu başcanul Varlan Irina şi cu alţi reprezentanţi ai administraţiei Găgăuziei.

„Voi insista ca legile privind Găgăuzia să fie adoptate în redacția propusă de către grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile”, a conchis Igor Dodon.





Menționăm că, în iulie curent, Parlamentul a votat pentru acordarea unui statut special Găgăuziei. Potrivit modificărilor la legislație aprobate, satele, comunele, orașele și municipiile din R. Moldova sunt autorități de nivelul unu, raioanele și municipiile Chișinău și Bălți - de nivelul doi, iar UTA Găgăuzia - administrație cu statut special.

De asemenea, autoritățile din UTA Găgăuzia vor putea rezolva problemele economice, politice, sociale și culturale ale regiunii, vor putea decide de sine stătător denumirile și componența localităților etc.

Parlamentul nu a votat, însă, în lectură finală modificările potrivit cărora orice schimbare a legislației care vizează Găgăuzia va putea fi făcută numai cu acordul Adunării Populare de la Comrat. Spicherul Andrian Candu a declarat că la acest proiect de lege se va reveni la sesiunea din toamnă, fiindcă este necesară asigurarea la ședință a unui cvorum de trei cincimi din numărul deputaților.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md