05:55:43 26.04.2024
Stiri

SURSE // Care este propunerea PD pentru funcția de ministru al Apărării: Dodon vrea pe ALTCINEVA

Politică 04.09.2017 11:00 Vizualizări9882 Autor: Ziarul National
SURSE // Care este propunerea PD pentru funcția de ministru al Apărării: Dodon vrea pe ALTCINEVA Europa Liberă


În timp ce președintele Igor Dodon insistă pe candidatura lui Victor Gaiciuc la funcția de ministru al Apărării, Partidul Democrat a ales altă persoană care să conducă instituția.

Sursele Ziarului NAȚIONAL afirmă că propunerea democraților la funcția de ministru al Apărării este generalul de divizie Ion Coropcean, care este actual consilier al premierului Pavel Filip.

Ion Coropcean a îndeplinit funcția de Șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale și comandant al Armatei Naționale începând din anul 1998, iar în perioada 11 iunie - 16 iulie 2007, Coropcean a fost ministru interimar al Apărării Republicii Moldova.

Gradul de general de divizie cu două stele i-a fost acordat de către președintele de-atunci, Vladimir Voronin, pe 9 mai 2008.

Sursele noastre mai afirmă că Partidul Democrat are și un nume de rezervă, în cazul în care Igor Dodon va respinge candidatura lui Coropcean - generalul de brigadă Igor Cutie, actualul șef al Statului Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naționale.



Menționăm că, în toamna anului trecut, generalul Ion Costaș, fost ministru al Apărării la începutul anilor 90 ai secolului trecut, povestea, într-un interviu pentru Ziarul NAȚIONAL, un detaliu curios din biografia lui Victor Gaiciuc, fost ministru al Apărării pe care Dodon vrea să-l readucă în funcție.

„Eu am inițiat ideea de a chema militarii din toată URSS acasă la începutul anilor 90. Unii au venit, alții nu. Iată, de exemplu, Victor Gaiciuc, prietenul lui Dodon, era politruc atunci în Germania și a refuzat să vină. A venit după ce s-a încheiat războiul de la Nistru. Eu nu înțeleg ce ofițeri sunt aceștia. V-am spus ce prezintă Gaiciuc. Este un laș și un fricos. Aici, când era război, se vărsau pâraie de sânge și trebuia să apere integritatea teritorială a acestei fâșii de pământ, el a refuzat să vină din Germania unde era politruc. După ce s-a terminat războiul, a venit aici după un an, a ocupat diferite funcții până Vladimir Voronin l-a făcut ministru al Apărării. Asta e șmecherie. Gaiciuc e de făcătură îndoielnică și ca om, și ca general. Sigur, în jurul său a adunat o mulțime de lepădături. Atunci când era la Bruxelles în calitate de Ambasador, s-a făcut mare prieten cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care era reprezentantul Federației Ruse pe probleme militare la Bruxelles. I l-a prezentat pe Rogozin lui Dodon și nu întâmplător acesta vine în R. Moldova ca la dânsul acasă și declară prostii”, ne spunea atunci Ion Costaș.



Amintim că, săptămâna trecută, spicherul Andrian Candu a anunțat public faptul că PD a stabilit candidatura pentru funcția de ministru al Apărării, pe care Guvernul o va propune șefului statului. Dodon a răspuns că nu va semna decretul, dacă nu este vorba de un profesionist, ci de un membru de partid.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md