22:28:51 07.05.2024
Stiri

Ziua Armatei Naționale: „La 26 de ani de la înființare, continuă să fie NEGLIJATĂ și UMILITĂ, țina unor politici de distrugere dn exterior”

Politică 03.09.2017 13:00 Vizualizări2408 Autor: Ziarul National
Ziua Armatei Naționale: „La 26 de ani de la înființare, continuă să fie NEGLIJATĂ și UMILITĂ, țina unor politici de distrugere dn exterior” Ministerul Apărării


Armata Naţională sărbătoreşte astăzi 26 de ani de la formare. Cu această ocazie în toate garnizoanele militare au fost desfăşurate festivităţi la care au participat militari în termen şi prin contract, angajaţi civili şi veterani, anunță Ministerul Apărării.

La Chişinău, efectivul Ministerului Apărării, Marelui Stat Major, Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, unităţilor dislocate în capitală, precum şi corpul de ataşaţi militari acreditaţi în ţara noastră au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, Maica Îndurerată de la Complexul Memorial Eternitate şi la Cimitirul Central din strada Armenească.

La Chişinău a fost organizat și un marş al tehnicii militare din dotarea Armatei Naţionale, iar la Complexul etno-cultural VATRA, în cadrul Festivalului Medieval, Orchestra Prezidenţială, ansamblul „Doina Armatei”, Batalionul de Gardă, Batalionul cu Destinaţie Specială, Batalionul de Geniu şi Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” vor prezenta un spectacol inedit dedicat Zilei Armatei Naţionale.



Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, susține că Armata Națională continuă să fie, la cei 26 de ani de la înființare, o „Cenușăreasă neglijată și umilită” care încearcă să fie distrusă astăzi de către președintele Igor Dodon.

„La 26 de ani de la înființare, Armata Națională a Republicii Moldova continuă să fie Cenușereasă statului, în special a bugetului. Neglijată și umilită, Armata Națională a devenit ținta unor politici de distrugere gestionate din afara țării și puse în aplicare de Igor Dodon. Izolată, cu relațiile de colaborare externă blocate de către Dodon, cu un buget minuscul, Armata Națională a Republicii Moldova a intrat într-un proces de degradare major. Zeci de ofițeri, subofițeri și militari angajați prin contract demisionează lunar din armată demoralizați, fiind de lipsa de perspectivă și greutățile financiare. Într-un context internațional și regional inflamat, cu riscuri militare ridicate, acțiunile lui Igor Dodon și indiferența Guvernului generează Republicii Moldova vulnerabilități ce pot fi fatale. Intențiile Rusiei de a slăbi și compromite principalul obstacol în fața șantajului militar ruso-transnistrean par a fi parte a unui nou scenariu ce poate căpăta valențe militare”, a scris Șalaru pe Facebook.

Armata Naţională a fost creată la 3 septembrie 1991, prin decretul preşedintelui Republicii Moldova nr. 194.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md