23:22:18 26.04.2024
Stiri

Deținutul care a MURIT în închisoare fusese BĂTUT de polițiști? Șeful DIP susține că acesta avea vânătăi pe corp când a fost adus la penitenciar

Social 31.08.2017 11:37 Vizualizări8178 Autor: Ziarul National
Deținutul care a MURIT în închisoare fusese BĂTUT de polițiști? Șeful DIP susține că acesta avea vânătăi pe corp când a fost adus la penitenciar


Andrei Brăguță, tânărul de 32 de ani care a decedat pe 26 august curent în Penitenciarul nr.16, avea vânătăi pe corp atunci când a fost adus de polițiști la închisoare.

Cel puțin, așa susține șeful Departamentului Instituții Penitenciare (DIP), Aureliu Suhan, care a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că acest lucru este fixat în acte.

„Nu se întâmplă foarte des” ca deținuții să vină în sistemul penitenciar cu vânătăi, a adăugat și viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu.

Ministerul Justiției a pornit o anchetă internă în acest caz, iar Procuratura - un dosar penal.

Potrivit viceministrului Justiției, Anatolie Munteanu, inițial Brăguță a fost adus pe 21 august la Penitenciarul nr. 13, dar în decizia de judecată pe numele său scria că necesita „îngrijiri medicale la Spitalul de Psihiatrie”. Acolo, Brăguță a fost dus imediat de către poliție.

Deținutul s-a întors la Penitenciarul nr. 13 pe 24 august la ora 10.40, dar a fost transferat până la ora 12.20, aceeași zi, la Penitenciarul nr.16, care are și statut de spital în sistemul penitenciar. Pe 26 august, în jurul orei 3.00, deținutul a decedat.

Suhan afirmă că, deocamdată, nu este un document oficial care să indice cauza morții lui Brăguță, negând că acesta a fost bătut în închisoare, așa cum acuză părinții tânărului. Șeful DIP nu a putut să ofere o explicație la faptul că rudele tânărului au fost anunțate despre deces abia peste trei zile.

Amintim că Brăguță a fost reținut acum două săptămâni, după ce s-ar fi certat cu niște agenți de patrulare care l-au amendat pentru depășire de viteză. După 72 de ore petrecute la Inspectoratul Ciocana, acesta a primit 30 de zile de arest în izolator la Penintenciarul nr.13. Părinții acuză că băiatul lor ar fost bătut în penitenciar și de aici i s-ar fi tras moartea.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md