02:35:19 27.04.2024
Stiri

VIDEO // Opoziția anunță un protest MASIV în fața Parlamentului împotriva acțiunilor guvernării

Politică 30.08.2017 12:30 Vizualizări1840 Autor: Ziarul National
VIDEO // Opoziția anunță un protest MASIV în fața Parlamentului împotriva acțiunilor guvernării


Consiliul Marii Adunări Naționale, din care fac parte și președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, și președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, anunță un protest masiv pentru data de 17 septembrie curent, începând cu ora 12.00, în fața Parlamentului.

Într-o declarație a Consiliului, citită astăzi în cadrul unei conferințe de presă, se arată că „genocidul social” din R. Moldova se amplifică, credibilitatea guvernării în fața cetățenilor nu există, iar viitorul R. Moldova ca stat este pus în pericol de „tandemul Dodon-Plahotniuc”.

Protestul se anunță a fi „împotriva derapajelor grave comise de actuala guvernare” și include inclusiv pichetarea Companiei „Teleradio Moldova”. Rezoluția care va fi adoptată la protest va fi dusă și la sediile principalilor parteneri de dezvoltare ai R. Moldova de la Chișinău.

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat la conferința de presă că actuala guvernare încearcă să deposedeze cetățenii R. Moldova de drepturi și se teme de alegeri libere și corecte, suprimând vocile opoziției. „Trebuie să ieșim să ne protejăm aceste drepturi”, a îndemnat Maia Sandu.

Andrei Năstase a precizat că, după ce a „capturat justiția și mass-media, după ce a furat miliardul”, actuala guvernare încearcă să ne fure „dreptul de a munci și trăi acasă”.

Iar jurnalistul Cosntantin Cheianu a spus că guvernarea se teme cel mai mult de proteste și a îndemnat cetățenii să iasă în număr mare la acțiunea din 17 septembrie: „Moldovenii nu ar trebui să se lase duși la mitingurile guvernării ca niște vite, să nu frecventeze concertele organizate de guvernare și să se bată de la cârnăciorii aruncați ca un ciolan unor câini de actuala guvernare”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md