21:37:53 26.04.2024
Stiri

Dodon, lăsat cu ochii în soare. Candu și Filip nu participă la ședința CSS: „Nu dorim ca CSS să devină INSTRUMENT al confruntărilor, mai ales geopolitice”

Politică 29.08.2017 10:11 Vizualizări6386 Autor: Ziarul National
Dodon, lăsat cu ochii în soare. Candu și Filip nu participă la ședința CSS: „Nu dorim ca CSS să devină INSTRUMENT al confruntărilor, mai ales geopolitice”


Conducerea Parlamentului, în frunte cu Andrian Candu, dar și premierul Pavel Filip, precum și unii membri ai Guvernului nu vor participa astăzi la ședința Consiliului Suprem de Securitate, care a fost convocată de președintele Igor Dodon. Decizia a fost anunțată astăzi de spicherul Andrian Candu și a fost luată în cadrul ședinței Biroului permanent al Partidului Democrat.

Potrivit lui Candu, șeful statului Igor Dodon a inclus pe agenda CSS, fără să coordoneze cu alte instituții, mai multe subiecte care țin de competența Guvernului. „Unul dintre aceste subiecte, care în general nu ar trebui discutat la nivelul CSS, ține de decizia Guvernului de a-l declara persona non grata pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin. Punerea unui astfel de subiect pe ordinea de zi a CSS este o provocare și credem că nu se urmărește altceva decât să fie politizat acest subiect. Acest subiect deja este consumat”, a subliniat Candu.

În același context, spicherul a remarcat că actuala guvernare nu-și dorește ca CSS să devină un instrument al confruntărilor.

CITIȚI și Dodon convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate: „Acum este Dodon care REZOLVĂ problemele, dar dacă nu voi fi ce se va întâmpla?”. I-a arătat din DEGET și lui Plahotniuc

„Mai ales a confruntărilor geopolitice. Pe agenda CSS trebuie să fie subiecte ce țin de securitatea statului, nu însă și subiectul care-l vizează pe Dmitri Rogozin. Vă aduc aminte că Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata pentru insultele aduse cetățenilor R. Moldova și țării noastre. Din aceste considerente, am luat decizia să nu participăm la ședința de astăzi a CSS. Mă refer la conducerea Parlamentului și Guvernului. Noi nu boicotăm ședința CSS. Noi vom participa la ședințele CSS atunci când vor fi discutate cu adevărat subiecte ce țin de securitatea statului”, a precizat Andrian Candu.

Sursa citată a mai adăugat că se așteaptă la o reacție din partea lui Igor Dodon, dar lucrurile vor rămâne așa atât timp cât președintele „va reprezenta interesele unui singur partid și altui stat decât R. Moldova”.

„Știind cum reacționează președintele, ne așteptăm la un răspuns din partea dânsului. Cert este că noi nu dorim ca CSS să fie un instrument de luptă geopolitică. Președintele trebuie să fie cel care echilibrează puterile în stat. Trebuie să fie un președinte al tuturor, dar nu care reprezintă interesele unui partid, ale unei doctrine sau ale unui alt stat”, a conchis președintele Parlamentului.

Amintim că Andrian Candu și Pavel Filip nu au participat nici la prima ședință a CSS convocată de Igor Dodon. Chiar dacă cei doi oficiali se aflau peste hotarele țării în acel moment, șeful statului a decis să convoace atunci ședința CSS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md